MAE a primit cerere de ajutor umanitar de la ambasada Georgiei

MAE a primit, luni seară, de la ambasada Georgiei, o solicitare de asistenţă umanitară, urmând ca marţi să fie luată o decizie, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse diplomatice.

47 afișări
Imaginea articolului MAE a primit cerere de ajutor umanitar de la ambasada Georgiei

MAE a primit cerere de ajutor umanitar de la ambasada Georgiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Surse oficiale din cadrul MAE au precizat, luni seara, pentru MEDIAFAX, că ministerul a primit o cerere de asistenţă umanitară din partea Georgiei, constând în medicamente şi instrumente medicale.

MAE se va consulta marţi în legătură cu această cerere.

Autorităţile georgiene au solicitat de urgenţă asistenţă militară din partea statelor şi organizaţiilor internaţionale "prietene" acreditate la Tbilisi, a declarat, luni seară, într-o conferinţă de presă, Ioseb Nanobashvili, însărcinat cu afaceri al Georgiei la Bucureşti.

"Georgia a cerut misiunilor diplomatice ale ţărilor prietene şi organizaţiilor internaţionale acreditate în Georgia, fiind sub ameninţartea unei ocupaţii totale, a întregii ţări, asistenţă militară imediată împotriva agresiunii directe şi evidente a Rusiei", a spus Nanobashvili.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici