MAE anunţă că memorandumul privind tehnologia 5G este semnat de ambasadorii George Maior şi Hans Klemm

Ministerul de Externe a precizat, la solicitarea MEDIAFAX, că memorandumul între România şi SUA privind tehnologia 5G a fost semnat de către ambasadorul României la Washington George Maior şi ambasadorul SUA la Bucureşti. MAE nu a oferit însă detalii despre conţinutul şi prevederile documentului.

1166 afișări
Imaginea articolului MAE anunţă că memorandumul privind tehnologia 5G este semnat de ambasadorii George Maior şi Hans Klemm

MAE anunţă că memorandumul privind tehnologia 5G este semnat de George Maior şi Hans Klemm

Ministerul adaugă că documentul este un pas important în vederea unei abordări comune în ceea ce priveşte tehnologia 5G.

„Memorandumul semnat de către ambasadorul României la Washington şi ambasadorul SUA la Bucureşti, conform uzanţelor, la 20 august 2019, la Washington, reprezintă o expresie a interesului comun al Guvernului României şi Guvernului SUA de a aprofunda Parteneriatul Strategic pe toate dimensiunile sale, inclusiv tehnologia 5G. Memorandumul reprezintă un pas important în vederea elaborării unei abordări comune construite pe baza concurenţei echitabile, a transparenţei şi a respectului faţă de lege”, au transmis reprezentanţii MAE, în urma unei solicitări MEDIAFAX.

MAE mai afirmă că memorandumul „evidenţiază importanţa protejării reţelelor de comunicaţii electronice împotriva accesului neautorizat sau împotriva interferenţelor şi recomandă o evaluare riguroasă a furnizorilor pentru asigurarea deplină a securităţii implementării tehnologiei 5G”.

De asemenea, potrivit sursei citate, „memorandumul se aliniază Propunerilor de la Praga privind securitatea reţelelor electronice aferente tehnologiei 5G. Informaţii suplimentare cu privire la securitatea tehnologiei reţelelor celulare wireless (5G), pot fi furnizate de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale”.

Cu toate acestea, Ministerul Afacerilor Externe nu a furnizat textul şi prevederile detaliate ale memorandumului.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, după întâlnirea marţi cu omologul său american, Donald Trump, că, în cadrul vizitei la Washington, a fost semnat un memorandum de înţelegere între guvernele României şi SUA referitor la tehnologia 5G.

Taguri:
mae,
maior,
memorandum

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici