MAE, despre atacul asupra spitalului din Gaza: Responsabilitatea trebuie să fie clar stabilită

Ministerul Afacerilor Externe din România a transmis un mesaj prin care a cerut ca responsabilitatea pentru atacul asupra spitalului din Gaza să fie clar stabilită.

163 afișări
Imaginea articolului MAE, despre atacul asupra spitalului din Gaza: Responsabilitatea trebuie să fie clar stabilită

MAE, despre atacul asupra spitalului din Gaza: Responsabilitatea trebuie să fie clar stabilită

Mesajul a fost transmis miercuri pe reţelele de socializare.

„Şocat şi profund întristat de explozia şi pierderea de vieţi nevinovate la Spitalul Al Ahli Arab din Gaza. Toţi civilii şi infrastructura civilă trebuie protejate în orice moment. Dreptul internaţional umanitar trebuie respectat. Responsabilitatea trebuie să fie clar stabilită”, scrie în mesajul MAE publicat pe platforma X.

Hamas a acuzat Israelul că a bombardat spitalul Al Ahli şi că în bombardament şi-au pierdut viaţa circa 500 de persoane.

Ulterior, au izbucnit proteste violente în Orientul Mijlociu. Israelul a negat acuzaţiile care i se aduc şi a anunţat că va prezenta dovezi, susţinând că gruparea palestiniană Jihadul Islamic a fost în spatele atacului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici