MAE discută cu diaspora despre modernizarea activităţii consulare

Ministerul Afacerilor Externe demarează vineri a doua ediţie a unui program, derulat în prima jumătate a anului 2016, prin care informează cetăţenii români din afara graniţelor despre modernizare activităţii consulare.

267 afișări
Imaginea articolului MAE discută cu diaspora despre modernizarea activităţii consulare

MAE discută cu diaspora despre modernizarea activităţii consulare (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

"Programul <<Dialog cu Diaspora pe teme consulare>> se va desfăşura în prima jumătate a anului 2016 în statele cu comunităţi importante de români unde se desfăşoară o intensă activitate consulară: Spania, Italia, Franţa, Germania, Marea Britanie", potrivit unui comunicat de presă remis de MAE Agenţiei MEDIAFAX.

O echipă a Departamentului Consular din cadrul MAE se va deplasa pentru a prezenta cetăţenilor români ultimele noutăţi cu privire la sistemul de servicii consulare E-Cons, o platformă care permite românilor acces la informaţii, astfel încât aceştia nu mai sunt nevoiţi să meargă la oficiul consular, timpul petrecut la ghişeu este mai redus, iar acolo unde este posibil, depunerea unor documente se face online. Primele întâlniri vor avea loc în cursul acestei săptămâni la Madrid.

În cadrul întâlnirilor cu românii din diaspora, reprezentanţii MAE vor discuta direct cu aceştia problemele cu care se confruntă în plan consular, precum şi cele mai eficiente modalităţi de soluţionare pe termen lung.

De asemenea, MAE va organiza reuniuni regionale cu diplomaţii cu atribuţii consulare din statele aflate în proximitatea celor vizate direct de campanie, în vederea schimbului de bune practici în ceea ce priveşte folosirea E-Cons şi a "Manualului de proceduri consulare".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici