MAE: La secţiile din străinătate au votat 13.740 de persoane, până la ora 12.00

Ministerul Afacerilor Externe informează că până duminică, la ora 12.00, ora României, la secţiile din străinătate au votat 13.740 de cetăţeni români. Până la ora 12.00, ora României, votul a început în 47 de secţii de votare din afara ţării.

24 afișări
Imaginea articolului MAE: La secţiile din străinătate au votat 13.740 de persoane, până la ora 12.00

Adina Giurgiu, primul român care a votat în scrutinul de duminică (Imagine: BP al MAE)

Prezenţa cea mai mare la vot s-a înregistrat în Republica Moldova, la cele patru secţii de votare din Chişinău.

Votul în Noua Zeelandă, la secţia din Auckland, unde şi-au exercitat dreptul de vot primii români din afara ţării, s-a încheiat.

De asemenea, la ora 12.00, ora României, s-au înschis secţiile de votare cu nr.144 (Canberra), nr. 145 (Sydney) şi nr. 147 (Melbourne) din Australia. În Australia votul a început de sâmbătă seară, ora 22.00 - ora României. În total, pe baza estimărilor preşedinţilor secţiilor de votare, în Australia au votat aproximativ 400 de cetăţeni români.

Împreună cu secţiile din România, 47 de secţii de votare din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa se deschid în ţări precum Bulgaria, Cipru, Finlanda, Grecia, Lituania, Belarus, Republica Moldova, Turcia, Ucraina, Africa de Sud, Egipt, Iordania, Israel, Liban, Libia, Siria şi Zimbabwe, mai precizează MAE.

Primul român care a votat în cadrul scrutinului programat pentru duminică este Adina Giurgiu, o profesoară de chimie în vârstă de 40 de ani, din Auckland, preşedintele Asociaţiei românilor "Doina". Potrivit MAE, Adina Giurgiu a votat la secţia 289, la ora 20.10, ora României (ora 7.10 - ora locală).

Votul în străinătate se va termina luni, 23 noiembrie pe coasta de Vest a SUA, la ora 7.00, ora României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici