MAE: Până în prezent, nu sunt români morţi în cutremurul din Chile

Ambasada României în Chile a luat deja legătura cu o parte a cetăţenilor români care locuiesc în această ţară şi, potrivit informaţiilor de până acum nu sunt români printre victime, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, Lucian Rosenfeld, purtătorul de cuvânt al MAE.

68 afișări
Imaginea articolului MAE: Până în prezent, nu sunt români morţi în cutremurul din Chile

MAE: Până în prezent, nu sunt români morţi în cutremurul din Chile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Potrivit informaţiilor existente până în prezent, nu sunt cetăţeni români printre victime. Continuă însă verificările", a spus Rosenfeld.

Ambasada a luat deja legătura cu o parte a românilor din Chile şi face în continuare demersuri pentru a se asigura că aceştia "sunt bine", a mai spus oficialul MAE.

Conform purtătorului de cuvânt, câteva zeci de români locuiesc în Santiago de Chile şi alte câteva zeci locuiesc la Copiapo, o zonă situată la 800 de kilometri nord de Santiago de Chile.

Un cutremur cu magnitudinea de 8,8 s-a produs sâmbătă în Oceanul Pacific, în apropiere de coasta chiliană, au anunţat autorităţile americane, care au emis o alertă de tsunami pentru Chile şi Peru, în timp ce Japonia a extins alerta pentru toată coasta Pacificului.

Cel puţin 64 de persoane au murit în cutremurul produs sâmbătă în largul coastelor chiliene, în urma căruia mai multe clădiri s-au prăbuşit în capitala Santiago, a anunţat preşedintele Michelle Bachelet, care a decretat "stare de catastrofă" în ţară.

Epicentrul cutremurului, înregistrat la ora locală 03.34 (08.34 ora României), a fost localizat la 117 kilometri nord de oraşul chilian Concepcion şi la 99 de kilometri sud-vest de Talca, tot în Chile, a anunţat institutul american de geofizică USGS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici