MAE: România continuă campania pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate ONU

MAE a transmis, joi, printr-un comunicat remis MEDIAFAX că România îşi continuă „campania de promovare a candidaturii pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU”, în contextul în care în spaţiul public s-a vehiculat că România a pierdut acest locul.

656 afișări
Imaginea articolului MAE: România continuă campania pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate ONU

MAE: România continuă campania pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate ONU

„Urmare informaţiilor apărute în presă potrivit cărora România ar fi pierdut locul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, MAE face următoarele precizări: Aşa cum se cunoaşte, România şi-a depus în 2006 candidatura pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru intervalul 2020 – 2021, pe locul alocat Grupului Est-European din care ţara noastră face parte. Alegerile pentru acest mandat vor avea loc în cadrul Adunării Generale a ONU, în iunie 2019. În conformitate cu prevederile Cartei ONU, Capitolul IV, art. 18, mandatul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate se poate obţine numai în urma votului din cadrul Adunării Generale, cu susţinerea din partea a 2/3 din statele membre ONU, care în prezent sunt în număr de 193”, transmite Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

MAE mai transmite că România va continua procesul pentru candidatura, fiind „un obiectiv important de politică externă”.

„În consecinţă, MAE informează că România îşi va continua campania de promovare a candidaturii pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite. Aşa cum am menţionat în numeroase ocazii, candidatura României reprezintă un obiectiv important de politică externă, iar o susţinere solidă din partea clasei politice şi a societăţii româneşti în ansamblul său, inclusiv a mass-media, consolidează şansele unei reuşite”, a mai adăugat MAE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici