Mai mulţi migranţi au fost lăsaţi în faţa casei Kamalei Harris, deşi afară erau -18 grade Celsius

Mai multe autobuze pline cu migranţi au fost lăsate în faţa reşedinţei vicepreşedintelui Kamala Harris din Washington, DC, în ajunul Crăciunului, pe o vreme de -18 grade Celsius, sâmbătă noaptea, potrivit CNN.

1201 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi migranţi au fost lăsaţi în faţa casei Kamalei Harris, deşi afară erau -18 grade Celsius

Primele două autobuze de migranţi au fost duse la adăposturi locale, potrivit unui oficial al administraţiei. Alte autobuze au sosit în faţa reşedinţei vicepreşedintelui sâmbătă seara târziu. O echipă a CNN a văzut cum au fost lăsaţi migranţii, unii dintre ei purtând doar tricouri pe o vreme geroasă. Aceştia au primit pături şi au fost urcaţi într-un alt autobuz care a mers la o biserică locală.

Amy Fischer, voluntară la Migrant Solidarity Mutual Aid Network, care primeşte migranţii trimişi în DC încă din primăvară, a declarat că organizaţia a fost pregătită pentru sosirile de sâmbătă seara, fiind informată mai devreme de un ONG care lucrează la graniţa din Texas.

Printre cei sosiţi se numără solicitanţi de azil din Ecuador, Cuba, Nicaragua, Venezuela, Peru şi Columbia, potrivit lui Fischer, care a declarat pentru CNN că autobuzele ar fi trebuit să meargă la New York, dar au fost deviate spre DC din cauza vremii.

Autobuze pline cu migranţi sosesc la Washington săptămânal din aprilie.

„Comunitatea din DC a primit autobuzele din Texas de fiecare dată când au venit, din aprilie. În ajunul Crăciunului şi pe o vreme rece ca gheaţa nu este diferit”, a spus ea. „Suntem mereu aici şi îi primim pe oameni cu braţele deschise”.

Nu este clar cine este responsabil pentru trimiterea migranţilor la Observatorul Naval, unde se află reşedinţa vicepreşedintelui, deşi CNN a raportat la începutul acestui an că guvernatorul Texasului, Greg Abbott, a trimis autobuze cu migranţi spre nord, inclusiv la o locaţie din faţa casei lui Harris. CNN a contactat biroul lui Abbott pentru a face comentarii cu privire la ultimele sosiri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici