Maior se gândeşte la unificarea SRI şi SIE în Serviciul de Informaţii al României (SIR)

Directorul SRI George Maior afirmă, într-un interviu pentru "Cotidianul", că se gândeşte la posibilitatea ca, în viitor, SRI şi SIE să se unifice în cadrul unui singur serviciu, Serviciul de Informaţii al României (SIR), precizând că această decizie aparţine factorului politic.

1 afișare

"SIE şi SRI sunt servicii complementare şi mă gândeam că, poate într-o zi, va exista posibilitatea unificării într-un singur serviciu, S.I.R., Serviciul de Informaţii al României, având în vedere ruperea acestei distincţii între intern şi extern. Evident, această decizie aparţine factorului politic", a declarat Maior.

El nu consideră că STS şi SPP sunt servicii de informaţii, deşi "lumea" susţine că ele ar avea acest statut.

"Eu spun că nu şi că ar trebui să ne concentrăm mai mult pe aceste două mari servicii, serviciul intern şi extern şi pe cel departamental al armatei", a precizat directorul SRI.

El a adăugat că SRI lucrează"în parametri normali" cu Armata, deşi crede că ar putea exista "mai multă colaborare sistematică".

"Şi cu Ministerul de Interne colaborăm, dar este mai dificil de spus dacă este un serviciu de informaţii în sens clasic", a afirmat George Maior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici