Majoritatea liderilor PSD au căzut de acord că nu se aduc modificări majore la Statut

Majoritatea membrilor Biroului Permanent al PSD au căzut de acord, vineri dimineaţă, să meargă în CExN de vineri după-amiază cu varianta ca Statutul PSD să nu sufere modificări majore la Congresul de sâmbătă.

21 afișări
Imaginea articolului Majoritatea liderilor PSD au căzut de acord că nu se aduc modificări majore la Statut

Majoritatea liderilor PSD au căzut de acord că nu se aduc modificări majore la Statut (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Surse participante la întâlnirea pe care majoritatea membrilor BPN au avut-o vineri dimineaţă la cabinetul lui Mircea Geoană de la Senat au declarat că varianta ca Statutul să nu sufere modificări majore a fost acceptată de toţi cei prezenţi, cu o excepţie.

Propunerea ca alegerile pentru funcţiile de conducere centrale să se facă pe baza actualelor prevederi din Statut a fost respinsă, potrivit surselor menţionate, doar de vicepreşedintele Constantin Niţă.

Aceleaşi surse au relatat că, în aceste condiţii, este foarte probabil ca în Comitetul Executiv Naţional de vineri după-amiază să se decidă să nu se mai propună Congresului modificarea Statutului pentru candidaturile pe liste şi nici pentru înfiinţarea funcţiei de prim-vicepreşedinte.

Astfel, în urma acordului la care au ajuns membrii BPN, şi care este de aşteptat să se reînnoiască în CExN, alegerile de la Congresul de sâmbătă se vor face pe baza actualului Statut.

Vor fi aleşi, prin vot direct, preşedintele şi secretarul general al partidului, precum şi un număr de 15 vicepreşedinţi.

Aceleaşi surse au arătat că, în aceste condiţii, membrii BPN au discutat despre organizarea unui nou Congres, spre toamnă, în care să se ia în discuţie poziţionarea politică şi strategică a PSD, să se readucă în prim-plan eventuale modificări la Statut, însă nu în privinţa structurilor de conducere.

La acest nou congres, care va asimilat cu cel ordinar, care ar trebui organizat în decembrie 2010, nu se vor desfăşura şi alegeri pentru funcţiile de conducere naţionale.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, le-a propus, vineri dimineaţă, liderilor de organizaţii şi vicepreşedinţilor cu care s-a întâlnit la biroul de la Senat, amânarea alegerilor pentru funcţiile de conducere centrală.

Surse care au participat la întâlnire au declarat, pentru MEDIAFAX, că sugestia făcută de Geoană nu a fost împărtăşită decât de vicepreşedintele Constantin Niţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici