Manda, după ce a înjurat pe Facebook:Am reacţionat ca un om ameninţat şi jignit, nu ca un politician

Preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda, spune că regretă că a înjurat pe Facebook un bărbat cu care a avut un schimb dur de replici privind o postare de-a sa şi că a fost o greşeală, precizând însă că a reacţionat ”ca un om ameninţat şi jignit, nu ca un politician”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

555 afișări
Imaginea articolului Manda, după ce a înjurat pe Facebook:Am reacţionat ca un om ameninţat şi jignit, nu ca un politician

Manda, după ce a înjurat pe Facebook:Am reacţionat ca un om ameninţat şi jignit, nu ca un politician (Imagine Ana Poenariu / Mediafax.ro)

Claudiu Manda arată, într-un comunicat de presă transmis luni, în urma scandalului izbucnit după ce deputatul PSD a înjurat pe Facebook un bărbat cu care a avut un schimb dur de replici pe tema dotării autobuzelor din Craiova cu wi-fi neparolat, că în toată activitatea sa politică nu a jignit sau insultat pe nimeni, ”nici în spaţiul privat, nici în spaţiul public”.

De asemenea, el spune că a reacţionat ”la jigniri şi insulte adresate de un domn pe contul personal de Facebook”, adăugând că ”un astfel de moment nu va mai exista”.

“Legat de incidentul apărut zilele trecute, doresc să fac următoarele precizări: 1. Sunt om înainte de a fi politician şi doresc să rămân om şi după ce nu o să mai fiu politician; 2. În toată activitatea mea politică nu am jignit, nu am insultat, nu am provocat niciodată pe nimeni, nici în spaţiul privat şi nici în spatiul public; 3. Afirmaţiile mele de zilele trecute nu au nicio legătură cu diaspora, cu oamenii oneşti şi de bună-credinţă aşa cum mulţi au înţeles sau îşi doresc să înţeleagă. Am reacţionat, în privat - pe messenger chat -, la jigniri şi insulte adresate de un domn pe contul personal de Facebook, jigniri pe care nu le pot reproduce, dar pe care le-au văzut mulţi apropiaţi ai mei, inclusiv membri ai familiei. Recunosc faptul că a fost o greşeală, pe care o regret, să cobor nivelul atât de jos într-un dialog privat, ca de la bărbat la bărbat”, arată Manda.

Liderul PSD Dolj a mai spus că a reacţionat ”ca un om ameninţat şi jignit, nu ca un politician”.

”Îmi cer scuze pentru reacţii şi limbaj locuitorilor judeţului Dolj, dar şi celor din ţară care prin expunerea media au luat la cunoştinţă de această situaţie nedorită. Cu siguranţă un astfel de moment nu va mai exista din partea mea, regret extrem de mult cele întâmplate, nu spun că am o scuză, dar pentru câteva momente, am reacţionat ca un om ameninţat şi jignit, nu ca un politician. Expunerea mediatică a acestui incident poate fi un moment de început pentru bunele relaţii de comunicare dintre oameni, dintre oameni şi politicieni, să nu mai existe jigniri, injurături, insulte, blesteme şi instigări la ură”, se mai arată în comunicatul transmis de Biroul de presă al PSD.

Deputatul PSD Claudiu Manda a postat, în 9 decembrie, pe Facebook un link către o ştire privind dotarea autobuzelor din Craiova cu wi-fi neparolat, parlamentarul având ulterior, pe această temă, un schimb de replici dur cu un român care lucrează în Marea Britanie.

La un moment dat, deputatul l-a înjurat pe bărbat. Acesta l-a întrebat apoi dacă aşa vorbeşte un ales al poporului, Claudiu Manda replicând: "Marş! Sunt dispus să cobor nivelul discuţiei până acolo jos la tine". Discuţia între cei doi se află pe pagina de Facebook a lui Claudiu Manda, unde Sorin Iovu, bărbatul înjurat de deputat, a postat un printscreen.

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu l-a întrebat pe liderul PSD Liviu Dragnea dacă are de gând să aplice noul Cod etic în cazul deputatului PSD Claudiu Manda.

”După incredibilele afirmaţii ale lui Ioan Rus, un nou politruc PSD se lansează în jigniri la adresa românilor care lucrează în străinătate. De data aceasta directe şi ţintite, însă la fel de mitocăneşti. Este vorba de «ilustrul» Claudiu Manda, mai cunoscut pentru tentativa nereuşită şi ridicolă de a deveni ministru, care îl înjură birjăreşte pe un cetăţean care a îndrăznit să aibă altă părere decât el. Probabil că acest mod de adresare face parte din campania «Craiova capitală culturală» recent încheiată cu un dezastru pentru un alt personaj remarcat prin derapaje de exprimare, în campania pentru alegerile prezidenţiale şi nu numai, Lia Lia-Olguţa Vasilescue arăta într-un comunicat transmis, sâmbătă, de Mihai Voicu, vicepreşedinte PNL şi copreşedinte PNL Dolj.

Voicu mai susţinea că Manda, deputat şi preşedinte al PSD Dolj, este ”un experiment ratat pentru ceea ce ar trebui să însemne relaţia dintre omul politic şi cetăţean”, sugerându-i să ”se preocupe de altceva”.

”Având în vedere prevederile noului cod etic al PSD, pe care momentan am naivitatea să îl iau în serios, îl întreb pe această cale direct pe domnul Liviu Dragnea dacă în cazul Manda are de gând să aplice punctul 3 al acestui cod – «PSD nu va susţine în funcţii persoane care au manifestat un comportament injurios, agresiv sau neadecvat faţă de cetăţeni». Domnul Manda este un experiment ratat pentru ceea ce ar trebui să însemne relaţia dintre omul politic şi cetăţean, nu doar pentru clasa politică, dar şi pentru Parlament. Îi sugerez un gest simplu, dar sănătos: să se preocupe de altceva”, mai arăta Voicu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici