Mănescu, despre cooperarea cu Iohannis: Trebuie să fie o colaborare instituţională corectă

Ramona Mănescu a declarat că optează pentru o colaborare instituţională corectă cu Klaus Iohannis, una fără tensiuni sau conflicte. Ministrul Afacerilor Externe a atras atenţia că politica externă este a ţării, nu a Guvernului sau Preşedinţiei României şi toţi trebuie să înţeleagă acest lucru.

110 afișări
Imaginea articolului Mănescu, despre cooperarea cu Iohannis: Trebuie să fie o colaborare instituţională corectă

Mănescu, despre cooperarea cu Iohannis: Trebuie să fie o colaborare instituţională corectă


"Trebuie să fie o colaborare instituţională corectă şi cred că nu avem de ce să creăm nici tensiuni, nici conflicte, doar pentru că provenim din partide diferite. La un moment dat am fost în acelaşi partid cu domnull preşedinte. Practic filonul liberal rămâne", a declarat Ramona Mănescu, joi seară, la Antena 3.

Ministrul de Externe a mai subliniat faptul că toţi decidenţii politici trebuie să înţeleagă că politica externă este a României.

"Politica externă e a României, nu e a Guvernului, a unui partid sau a preşedintelui şi cred că trebuie să servească României. Eu cred că toţi înţelegem lucrul acesta. Si din preşedinţia Consiliul UE noi am învăţat că lucrul împreună şi mesajul comun ne aduce beneficii", a completat Mănescu.

Ramona Mănescu, noul ministru de Externe, Nicolae Moga numit la portofoliul Interne şi Mihai Fifor vicepremier pentru parteneriate strategice au depus jurământul de învestitură, miercuri, la Palatul Cotroceni. Decretele pentru numirea celor doi au fost semnate de şeful statului în aceeaşi zi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici