MApN: 22 de avioane din 3 ţări NATO sunt dislocate în România. Spaţiul aerian este protejat

22 de aeronave din trei ţări membre NATO sunt dislocate în această perioadă în România, astfel că spaţiul aerian este protejat, a anunţat miercuri Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

2525 afișări
Imaginea articolului MApN: 22 de avioane din 3 ţări NATO sunt dislocate în România. Spaţiul aerian este protejat

MApN: 22 de avioane din 3 ţări NATO sunt dislocate în România. Spaţiul aerian este protejat

Potrivit MApN, avioanele sunt dislocate la Baza 86 Aeriană din Feteşti şi la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. Acestea execută misiuni de Poliţie Aeriană Întărită sub comanda NATO şi desfăşoară în acelaşi timp antrenamente alături de aeronavele Forţelor Aeriene Române, contribuind la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare.

Este vorba de 8 aeronave Eurofighter Typhoon (dintre care patru executau din luna decembrie Politie Aeriană Întărită alături de militarii români) ale Forţelor Aeriene Italiene, 6 aeronave Eurofighter Typhoon ale Forţelor Aeriene ale Germaniei şi 8 aeronave F-16 Fighting Falcon ale Statelor Unite ale Americii (USAFE).

Conform MApN, activităţile se desfăşoară în contextul în care Forţa de Răspuns NATO a fost activată în premieră în data de 24 februarie.

„Misiunile reprezintă o dovadă concretă a nivelului ridicat de cooperare, transmiţând un mesaj puternic de solidaritate între aliaţii NATO”, susţin reprezentanţii MApN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici