Marcel Ciolacu anunţă că PSD ar putea sesiza CCR pe asumarea răspunderii Guvernului Orban

Marcel Ciolacu a declarat, joi, că PSD momentan nu ia în calcul depunerea unei moţiune de cenzură privind asumarea răspunderii Guvernului pe trei proiecte de lege, în schimb ar sesiza CCR, având în vedere că două dintre actele normative sunt în dezbatere parlamentară.

306 afișări
Imaginea articolului Marcel Ciolacu anunţă că PSD ar putea sesiza CCR pe asumarea răspunderii Guvernului Orban

Ciolacu anunţă că PSD ar putea sesiza CCR pe asumarea răspunderii Guvernului

„Nu, pentru aceste trei legi nu ia în considerare nicio moţiune de cenzură. Ele nu fac referiri pe fondul, culmea sunt într-o zonă foarte înaintată de dezbatere în Parlament, atât în Senat, cea pe justiţiei în Senat şi cea pe transporturi în Cameră. E posibil ca cele două legi să fie la votul final. Atunci nu înţelegem de ce s-a venit cu asumarea. Consideră că există un conflict constituţional, atâta timp cât legile sunt în dezbatere”, a afirmat Marcel Ciolacu, joi, la Parlament, întrebat dacă PSD ia în calcul depunerea unei moţiuni de cenzură.

Chestionat dacă va sesiza PSD Curtea Constituţională privind abrogarea OUG 5, Marcel Ciolacu a răspuns: „Am spus foarte clar, cele două legi care sunt în dezbatere, noi vom sesiza. Ele sunt la finalul comisiei, mai au de întocmit raportul. Chiar una mi se pare că e în dezbatere pe procedură de urgenţă. Nu trebuie nimic modificat. Trebuie să laşi Parlamentul să funcţioneze”.

Camera Deputaţilor şi Senatul a avut plen reunit, joi, în care premierul Ludovic Orban a prezentat amendamentele admise şi respinse ale grupurilor parlamentare pe cele trei proiecte de lege pe care Executivul şi-a asumat răspunderea. Şedinţa s-a desfăşurat fără dezbateri, doar şeful Executivului prezentând amendamentele.

Potrivit Constituţiei, sunt trei zile în care Opoziţia poate depune moţiune de cenzură cu privire la proiectele pe care şi-a asumat răspunderea Guvernului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici