Marcel Ciolacu: Congresul PES va adopta o rezoluţie prin care va susţine aderarea României la Schengen

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, va participa în perioada 13-15 octombrie, la Berlin, la Congresul Socialiştilor Europeni (PES Congress), în cadrul căruia social-democraţii europeni vor vota o rezoluţie pentru susţinerea fermă a aderării României la spaţiul Schengen.

247 afișări
Imaginea articolului Marcel Ciolacu: Congresul PES va adopta o rezoluţie prin care va susţine aderarea României la Schengen

Marcel Ciolacu: Congresul PES va adopta o rezoluţie prin care va susţine aderarea României la Schengen

Rezoluţia transmite un puternic mesaj de solidaritate a familiei social-democrate europene cu românii, transmite PSD.

„Solidaritatea nu se proclamă, ci se realizează. Toate partidele de stânga din Europa susţin pe deplin aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen, iar rezoluţia care va fi adoptată în cadrul Congresului PES de la Berlin este o dovadă extrem de concretă în acest sens”, a declarat Marcel Ciolacu.

În cadrul evenimentului, preşedintele PSD va avea mai multe întâlniri bilaterale cu înalţi oficiali social-democraţi europeni, printre care: cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, prim-ministrul Finlandei, Sanna Marin, prim-ministrul Suediei, Magdalena Andersson, prim-ministrul Portugaliei, António Costa, prim-ministrul Republicii Malta, Robert Abela, Comisarul European pentru Afaceri Interne, Yiva Johansson sau ministrul federal al Muncii şi al Afacerilor Sociale din Germania, Hubertus Heil.

De asemenea, preşedintele PSD va avea discuţii cu liderul grupului S&D din Parlamentul European, Iratxe García Pérez, dar şi cu fostul premier suedez Stefan Löfven, candidat la preşedinţia PES.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici