Marcel Ciolacu, despre crimele din Caracal: Nu poate fi cineva vinovat moral, fiindcă e o grozăvie, e o excepţie

Marcel Ciolacu a declarat, întrebat despre declaraţiile lui Klaus Iohannis potrivit cărora Guvernul ar fi vinovatul moral pentru crimele de la Caracal, că nu crede că şeful statului şi-a ales cuvintele potrivite, precizând că situaţia din Olt este „o grozăvie, e o excepţie”.

264 afișări
Imaginea articolului Marcel Ciolacu, despre crimele din Caracal: Nu poate fi cineva vinovat moral, fiindcă e o grozăvie, e o excepţie

Marcel Ciolacu, despre crimele din Caracal: Nu poate fi cineva vinovat moral, fiindcă e o grozăvie, e o excepţie

„Cred că nu au fost nişte cuvinte tocmai potrivite. Nu poate să fie cineva vinovat moral fiindcă e o grozăvie, e o excepţie, totuşi nu se întâmplă în fiecare zi în România aşa ceva. E o tragedie pentru familie, nici nu vreau să mă gândesc şi nici nu aş vrea să intru în amănunte”, a afirmat Marcel Ciolacu, preşedinte al Camerei Deputaţilor, înaintea reuniunii CEx al PSD de luni seara.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, legat de cazul Caracal, că Executivul trebuie să se gândească dacă nu este vinovatul moral, susţinând că toţi cei care au greşit trebuie să fie sancţionaţi, indiferent dacă sunt de la Interne, STS sau alte instituţii.

„Instituţii ale statului român nu au reuşit de această dată să îşi facă datoria, aceea de a proteja dreptul fundamental la viaţă. Este o realitate sumbră care, din nefericire, nu mai poate fi schimbată. Cei responsabili vor trebui aspru sancţionaţi. De la Interne, de la STS, din toate instituţiile care vor fi găsite vinovate de aceste tragedii. Dar pedepsele, oricât de severe şi binemeritate ar fi, nu aduc vieţile pierdute înapoi. Ce este însă obligatoriu să facem este să identificăm toate mijloacele pentru a preveni repetarea unor astfel de tragedii. (...) Şi resping abordarea politicianistă propusă de Guvernul României, care ar trebui să se gândească dacă nu cumva este autorul moral al acestei tragedii”, a spus Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă, duminică, la Cotroceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici