Marcel Ciolacu i-a transmis premierului uncrainean că se poate baza pe susţinerea României

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a discutat, marţi, cu omologul său ucrainean, Denys Shmyhal, căruia i-a spus că se poate baza în continuare pe susţinerea României.

305 afișări
Imaginea articolului Marcel Ciolacu i-a transmis premierului uncrainean că se poate baza pe susţinerea României

Prim-ministrul României Marcel Ciolacu a avut o videoconferinţă, marţi, cu omologul său ucrainean, Denys Shmyhal.

Prim-ministrul Ucrainei l-a felicitat pe premierul român pentru numirea în funcţie şi a transmis mulţumiri pentru sprijinul acordat de România Ucrainei, în faţa agresiunii Federaţiei Ruse, precum şi pentru ajutorul de care au beneficiat cetăţenii ucraineni refugiaţi în România sau care au tranzitat România.

„Prim-ministrul Marcel Ciolacu a transmis că Ucraina se poate baza în continuare pe susţinerea României. Totodată, a reiterat sprijinul autorităţilor de la Bucureşti pentru parcursul european al Ucrainei şi al Republicii Moldova, precum şi pentru aspiraţiile euro-atlantice ale Kievului. Premierul român a transmis dorinţa de a lucra împreună cu autorităţile ucrainene pentru protejarea şi respectarea drepturilor minorităţii române din Ucraina, menţionând, totodată, că aceasta participă activ la efortul de război al ţării”, transmite Executivul român.

Cei doi premieri au exprimat interesul pentru dezvoltarea cooperării în domeniul economic, în special în regiunea transfrontalieră, în proiectele de infrastructură şi în viitorul proces de reconstrucţie a Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici