Marcel Ciolacu: În următoarele 2 săptămâni măsurile economice vor fi puse în transparenţă

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, că toate măsurile din pachetul economic vor fi puse în transparenţă şi vor intra în circuitul de avizare în următoarele două săptămâni.

355 afișări
Imaginea articolului Marcel Ciolacu: În următoarele 2 săptămâni măsurile economice vor fi puse în transparenţă

Marcel Ciolacu a declarat că prima măsură care trebuie luată este de a se veni cu o ordonanţă de ajustare a preţurilor la investiţii şi la construcţii.

„Avem în derulare proiecte de peste 40 de miliarde de lei şi cu această ordonanţă se va veni săptămâna viitoare, deblocându-se, până la urmă, 90% din şantierele de pe teritoriul României, atât din fonduri bugetare, cât şi din fonduri europene”, a spus Ciolacu la un post de televiziune.

Pentru aceste proiecte există un draft dat către avizare în circuitul interguvernamental.

Întrebat când intră în vigoare măsurile, Ciolacu a răspuns că părerea sa este că în următoarele 2 săptămâni toate măsurile vor fi puse în transparenţă şi vor intra în circuitul de avizare.

„Sunt foarte multe măsuri mai ales în zona economică unde este nevoie de o infuzie de capital din partea statului, astfel încât să nu ajungem într-o criză economică”, a mai spus liderul PSD.

Ciolacu a dat şi exemple de scheme de ajutor prin ministerele de resort: pentru capitalul de lucru, pentru şomaj tehnic susţinut. Preşedintele PSD a mai spus că au fost identificate şi resursele astfel încât să nu fie o îndatorare prea mare de la bugetul statului, respectiv fondurile europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici