Marga a prezentat omologului olandez obiectivul aderării la Schengen la Consiliul JAI din septembrie

Ministrul de Externe, Andrei Marga, a avut, la Chicago, o întâlnire cu omologul olandez, Uri Rosenthal, şeful diplomaţiei române prezentând obiectivul de aderare la spaţiul Schengen la Consiliul JAI din septembrie 2012 şi exprimând necesitatea consolidării cooperării dintre cele două ţări.

267 afișări
Imaginea articolului Marga a prezentat omologului olandez obiectivul aderării la Schengen la Consiliul JAI din septembrie

Uri Rosenthal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat de presă al MAE, întrevederea ministrului Andrei Marga cu omologul olandez, Uri Rosenthal, a avut loc în marja Summit-ului NATO de la Chicago.

"Întrevederea reprezintă o continuare a dialogului dintre şefii celor două diplomaţii, care a debutat cu ocazia Consiliului pentru Afaceri Externe din 14 mai 2012. Cei doi miniştri au abordat stadiul şi perspectivele relaţiilor bilaterale dintre România şi Olanda, precum şi modalităţile concrete de îmbunătăţire a cooperării la nivel bilateral şi european. Cei doi oficiali au evidenţiat excelenţa relaţiilor economice între cele două ţări şi dinamica pozitivă a acestora pe parcursul ultimilor ani", menţionează sursa citată.

Ministrul român de Externe a reiterat obiectivele României privind mecanismul de cooperare şi verificare.

"De asemenea, a prezentat obiectivul de aderare la spaţiul Schengen la Consiliul JAI din luna septembrie 2012 şi a exprimat necesitatea consolidării cooperării dintre cele două ţări, inclusiv sub forma unui dialog politic intensificat", precizează comunicatul MAE.

Cei doi demnitari au convenit realizarea de vizite reciproce, menţionează sursa citată.

Liderii statelor UE au hotărât, la 1 martie, să amâne până în septembrie decizia cu privire la o eventuală intrare în spaţiul Schengen a României şi Bulgariei, potrivit un proiect de declaraţie finală pentru summitul UE de la Bruxelles, obţinut de AFP. Din cauza opoziţiei Olandei, o aderare nu poate fi considerată acum şi s-a hotărât ca o decizie cu privire la acest subiect să fie luată "în septembrie 2012", se arăta în document.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici