Marga: Băsescu a solicitat audierea din nou în Parlament a ambasadorului propus pentru Italia

Ministrul de Externe Andrei Marga a declarat că preşedintele Traian Băsescu a solicitat audierea din nou în comisiile de specialitate ale Parlamentului a Danei Constantinescu, ambasadorul propus pentru Italia, deoarece la precedenta şedinţă nu s-a întrunit cvorumul.

696 afișări
Imaginea articolului Marga: Băsescu a solicitat audierea din nou în Parlament a ambasadorului propus pentru Italia

Andrei Marga (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

"În legătură cu ambasadorul din Italia, nu a avut cvorum comisia atunci când i-a dat avizul. De la Preşedinţie s-a cerut să se întrunească toate condiţiile legale şi de aceea aşteptăm acum să intre din nou în comisie", a afirmat Marga, joi seară, la Realitatea TV.

Fostul preşedinte al Comisiei de politică externă din Senat, Titus Corlăţean declara pe 24 aprilie, înainte de căderea Guvernului Ungureanu, că "slujitorii" lui Traian Băsescu din Parlament şi din MAE ar fi convocat ilegal o şedinţă a comisiilor de politică externă, pentru audierea unor ambasadori fără acordul opoziţiei de atunci, printre aceştia fiind şi propunerea pentru Italia.

"Am descoperit că pe lista acestor ambasadori figurează o ţintă extrem de importantă pentru domnul Traian Băsescu, se numeşte postul de ambasador al României în Italia", a afirmat Corlăţean.

El a acuzat că Dana Manuela Constantinescu, în prezent ambasador în Slovenia, ar fi o "sinecură politică", afirmând că aceasta a fost şef serviciu în Ministerul Transporturilor, între 1996-1999, iar ulterior a fost numită de Traian Băsescu director general în acelaşi minister.

"Altfel spus, o colaboratoare apropiată a lui Traian Băsescu din anii anteriori, care nu are nicio legatură cu serviciul diplomatic de carieră (...) şi care acum a primit misiunea de la comandantul suprem de a rezolva alegerile parlamentare din toamna acestui an, unde se află o importantă comunitate românească", a mai spus Corlăţean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici