Maria Stavrositu şi Constantin Florian, candidaţi la şefia PDL Constanţa

Doi candidaţi au intrat în cursa pentru şefia organizaţiei municipale a PDL Constanţa - deputatul Maria Stavrositu, preşedinte interimar al organizaţiei, şi Constantin Florian - prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene, alegerile fiin programate pentru sâmbătă, la Casa de Cultură din oraş.

157 afișări
Imaginea articolului Maria Stavrositu şi Constantin Florian, candidaţi la şefia PDL Constanţa

Maria Stavrositu (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor PDL, alegerea noului preşedinte va avea loc în cadrul Consiliului de Coordonare Local, la care vor participa 600 de delegaţi cu drept de vot. Pe lângă desemnarea preşedintelui democrat-liberalilor din municipiului Constanţa, cu acest prilej va fi desemnată şi noua structură de conducere a organizaţiei, urmând să fie aleşi doi prim-vicepreşedinţi, un secretar general, doi secretari generali adjuncţi, zece vicepreşedinţi, şapte secretari executivi şi un trezorier.

Situaţia organizaţiei municipale Constanţa a fost una neclară timp de un an şi jumătate. Totul a început pe 5 iunie 2010, când Consiliul de Coordonare Local a ales o nouă conducere la organizaţia municipală a PDL Constanţa. În urma acelor alegeri, deputatul Maria Stavrositu a devenit preşedinte al organizaţiei municipale, fiind, de altfel, şi singurul candidat pentru acest post.

Decizia luată în cadrul Consiliului de Coordonare Local a fost contestată de către preşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa din acea perioadă, Mircea Banias, iar Comisia de Etică şi Litigii a PDL Constanţa a hotărât că alegerile sunt nestatutare. Pentru a fi sau nu validate alegerile de la organizaţia municipală, pe data de 31 iulie 2010 s-a întrunit Consiliul de Coordonare Judeţean al PDL Constanţa, dar şedinţa respectivă s-a transformat într-un imens scandal între taberele conduse de Maria Stavrositu şi Mircea Banias.

CCJ nu a dus la niciun rezultat, pentru că fiecare dintre cele două tabere şi-a revendicat succesul. Din acest motiv, a fost nevoie de intervenţia Comisiei de Etică şi Litigii a Partidului Democrat Liberal, care a hotărît că atât CCL, cât şi CCJ nu au fost statutare.

În luna martie a acestui an, Biroul Permanent Naţional al PDL a decis ca funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei să fie deţinută de Maria Stavrositu până la organizarea unor alegeri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici