Marian Preda demisionează de la şefia Fundaţiei Mişcarea Populară

Marian Preda anunţă că, din motive personale, şi-a depus marţi demisia din funcţia de preşedinte al Fundaţiei Mişcarea Populară, precizând că pleacă din această funcţie cu convingerea că nu este posibilă o schimbare din interior a clasei politice din România.

1727 afișări
Imaginea articolului Marian Preda demisionează de la şefia Fundaţiei Mişcarea Populară

Marian Preda demisionează de la şefia Fundaţiei Mişcarea Populară (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

”În data de 10.06.2014, mi-am depus, din motive personale, demisia din funcţia de Preşedinte al Fundaţiei Mişcarea Populară. Mă retrag din fruntea Fundaţiei cu satisfacţia că în cele 14 luni în care am condus-o, alături de membrii fondatori, de echipa tehnică, de coordonatorii judeţeni, de voluntari, de cei peste nouă mii de membri şi cu sprijinul celui care a generat proiectul, dl. Preşedinte Traian Băsescu, am făcut din Fundaţia Mişcarea Populară o instituţie cunoscută şi respectată, un vector important al promovării valorilor, principiilor şi soluţiilor de centru-dreapta în spatiul public din România”, se arată într-o declaraţia a lui Marian Preda remisă agenţiei MEDIAFAX.

El le mulţumeşte tuturor pentru sprijinul acordat, pentru contribuţia comună la acest proiect.

”Îmi amintesc cu bucurie de cele peste 200 de întâlniri organizate în toată ţara, de dezbaterile publice pe teme esenţiale pentru România, de mesele rotunde închise presei organizate de Fundaţie, în care cei mai buni specialişti au formulat propuneri de politici publice, soluţii la problemele societăţii; îmi amintesc de marşurile şi mitingurile organizate în stradă pentru a apăra justiţia şi statul de drept, pentru a protesta împortiva măsurilor aberante ale Guvernului. Am revăzut discursurile mele publice, documentele importante lansate de Fundaţie sau de mine în numele ei, Manifestul, criteriile de selecţie promovate de Fundaţie, Strategia Fundaţiei, comunicatele publice; toate au fost scrise sau rostite sincer, cu bună-credinţă şi, din punctul meu de vedere, toate rămân valabile”, adaugă Preda.

El mai precizează că, personal, aşa cum a făcut înainte de a intra în acest proiect şi pe parcursul lui, va continua să promoveze în societatea civilă principiile, valorile şi soluţiile de centru-dreapta, meritul, munca, libertatea, adevărul, echitatea, interesul national, valorile euro-atlantice.

”Universitatea din Bucureşti, în care lucrez de douăzeci de ani, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială pe care o conduc, sunt cel mai potrivit şi sigur loc pentru a o face; prin cărţile şi articolele pe care le amânasem o vreme, prin studenţii, masteranzii şi doctoranzii mei, prin proiectele şi rapoartele de cercetare care să fundamenteze politici publice, voi continua să contribui la modernizarea şi democratizarea societăţii româneşti. Prin activitatea din ultimul an am fost în preajma mediului politic, l-am privit cu ochi de sociolog de aproape dar fără să deschid uşa şi să fac pasul în partea ”cealaltă”, peste gardul politicii”, mai arată Marian Preda.

El spune că pleacă din fruntea Fundaţiei ”cu convingerea că nu este posibilă o schimbare din interior a clasei politice din România, că ea va trebui să vină din exterior”.

”Nu mă retrag, însă, într-un turn de fildeş, revin în turnul de veghe al mediului academic, al societăţii civile. Sunt convins că de acolo va veni până la urmă schimbarea în bine a României”, încheie Preda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici