Marian Preda: Unificarea dreptei, printr-o fuziune. Ungureanu trebuie validat de partid la prezidenţiale

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda, a declarat, marţi, că este nevoie de o unificare a dreptei, printr-o fuziune şi nu prin alianţe şi a arătat că Mihai Răzvan Ungureanu poate fi candidatul dreptei la prezidenţiale dacă este validat intern.

647 afișări
Imaginea articolului Marian Preda: Unificarea dreptei, printr-o fuziune. Ungureanu trebuie validat de partid la prezidenţiale

M.Preda: Unificarea dreptei, printr-o fuziune; Ungureanu trebuie validat de partid la prezidenţiale

Întrebat despre o posibilă colaborare între Mişcarea Populară şi Forţa Civică, Preda a arătat că aceasta ar fi o primă etapă în direcţia realizării unui partid unic de dreapta, ceea ce, în opinia sa, "ar trebui să se întâmple în România, pentru că nu te poţi opune unui PSD mamut şi cu un electorat captiv de aproximativ 15% din întregul electorat şi vreo 25% dintre cei care merg la vot, cu trei-patru partide de dreapta mai mici sau mai mari".

Potrivit lui Preda, este nevoie de un partid unic la guvernare şi de două partide tari, unul pe stânga şi unul pe dreapta, care să se bată în soluţii şi nu în vorbe şi critici aduse unul celuilalt.

Despre o posibilă alianţă pe dreapta, Marian Preda a precizat că alianţele nu sunt bune. "Uitaţi-vă ce s-a întâmplat din 1992 încoace, pentru că, practic, niciodată nu a fost un partid unic la guvernare după 1990 şi de fiecare dată a trebuit să negocieze pe cine pune fiecare acolo", a arătat Preda.

El a mai spus că unificarea dreptei trebuie să se facă pe baza principiilor unui nou partid, nu ale unui partid asemănător cu celelalte, el enumerând democraţia internă, alegerea candidaţilor prin competiţie internă şi nu prin negociere, valorile de dreapta, prioritare, fără compromisuri în vederea obţinerii unor voturi facile în alegeri.

Preda a spus că, pentru Fundaţia Mişcarea Populară, sunt importante acele criterii anunţate de la început, şi anume integritate, competenţă profesională, care trebuie folosite atunci când sunt numiţi în funcţii anumiţi oameni.

"Este important să vină la guvernare, în 2016, un guvern de dreapta cu un program, nu cu o atitudine de negare a ceea ce s-a întâmplat, care să fie suficient de clar anunţat din timp, altfel, România merge din ce în ce mai rău", a mai comentat Marian Preda.

Despre candidaţi comuni, din partea dreptei, la alegerile europarlamentare, Preda a spus că ar trebui să fie, dar că nu ştie dacă se va ajunge la acest lucru, "poate doar în zona Mişcarea Populară - Forţa Civică".

"Ar fi bine dacă ar fi candidaţi comuni şi cu PDL, eu mă îndoiesc că se va întâmpla asta cu acest PDL", a mai afirmat preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară.

Marian Preda a comentat şi legat de candidatura lui Mihai Răzvan Ungureanu la Preşedinţie, el arătând că în statutul PMP se precizează că un candidat trebuie să primească votul tuturor membrilor, pentru a fi validat în interiorul partidului.

"Poate să fie candidatul dreptei (Mihai Răzvan Ungureanu, nr), dar trebuie să fie validat de toţi membrii partidului", a mai spus el.

Potrivit lui Marian Preda, o fuziune pe dreapta, în vederea alegerilor prezidenţiale, nu este tardivă.

"Niciodată nu este prea târziu. E târziu pentru a face compromisuri, nu mai putem rămâne în fragmentarea această continuă şi să ne tot lamentăm", a mai spus preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, el adăugând că notorietatea Mişcării Populare este chiar mai bună decât a Forţei Civice, în acest moment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici