Marian Sârbu candidează pe locul lui Birchall la Vaslui

Fostul ministrul al Muncii Marian Sârbu va candida pentru un mandat de deputat în colegiul Murgeni, din judeţul Vaslui, el preluând locul rămas vacant după retragerea Anei Birchall.

34 afișări
Imaginea articolului Marian Sârbu candidează pe locul lui Birchall la Vaslui

Marian Sârbu candidează pe locul lui Birchall la Vaslui (Imagine: Mediafax Foto)

Anunţul a fost făcut, sâmbătă, de prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene Vaslui a PSD, Vasile Mihalachi, care îl consideră pe fostul ministru cea mai bună soluţie pentru locul rămas liber în urma retragerii colegei de partid Ana Birchall.

"Considerăm că este cea mai bună alegere ţinând cont de experienţa pe care a acumulat-o în funcţia de ministru în guvernarea Năstase", a declarat Vasile Mihalachi.

Organizaţia judeţeană PSD Vaslui a mai făcut o modificare în lista anunţată în urmă cu două săptămâni, votată de altfel şi de Consiliul judeţean al PSD după ce actualul deputat Vasile Butnaru a renunţat la a mai candida pentru un loc în Camera Deputaţilor în colegiul Negreşti. Locul acestuia a fost luat de Vasile Mariciuc, în prezent consilier judeţean şi directorul Liceului din Negreşti.

În 28 septembrie, şefa Departamentului Educaţie al PSD, Ana Birchall, a negat că ar fi protagonista unui "filmuleţ obscen, care a circulat pe internet" şi a precizat că şi-a retras candidatura la Parlament pentru a nu da posibilitatea adversarilor să se folosească de acest "atac murdar" împotriva sa şi a partidului.

Birchall avertiza că nu se retrage şi nu abandonează lupta politică şi că va face toate eforturile pentru a afla "cine a regizat şi aruncat pe piaţă această mizerie" exact în ziua în care candidatura sa pentru Camera Deputaţilor fusese validată de Biroul judeţean al PSD Vaslui. Ea califica filmul drept "o făcătură sută la sută", menită să-i distrugă cariera politică şi să lovească în PSD.

Ulterior, Birchall a afirmat într-un interviu acordat cotidianului Evenimentul Zilei, că revine la intenţia de a candida, dar că nu a discutat cu liderii PSD Vaslui. Ea spunea că nu vede niciun motiv pentru care conducerea PSD nu i-ar susţine candidatura.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici