Marian Sârbu: UNPR rămâne la guvernare, nu va vota moţiunea de cenzură

Preşedintele UNPR, Marian Sârbu, a declarat, marţi, după şedinţa conducerii formaţiunii, că UNPR rămâne în coaliţia de guvernare, nu va vota moţiunea de cenzură şi nu va lua parte la o eventuală încercare de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu.

22 afișări
Imaginea articolului Marian Sârbu: UNPR rămâne la guvernare, nu va vota moţiunea de cenzură

Marian Sârbu: UNPR rămâne la guvernare, nu va vota moţiunea de cenzură (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Sârbu a reiterat decizia conducerii UNPR de a rămâne "un partener" al coaliţiei guvernamentale, argumentul avansat fiind legat de "stabilitatea politică".

"Nu vom abdica de la principiile cu care am plecat la drum şi vom face în continuare numai politica interesului naţional. UNPR nu va vota o moţiune de cenzură împotriva Guvernului şi nici nu va lua parte la vreo tentativă de suspendare a preşedintelui României. Considerăm că aceste acţiuni nu sunt decât de natură să destabilizeze din punct de vedere politic o situaţie care oricum din punct de vedere economic este destul de complicată. Considerăm că în această perioadă jocurile politice şi acţiunile hazardate pot face mai mult rău României chiar decât criza economică", a declarat el.

Sârbu a precizat că, în viziunea UNPR, pensiile sub 1.000 lei trebuie menţinute la valoarea actuală, în eventualitatea introducerii impozitării tuturor pensiilor, cele sub 1.000 lei trebuind majorate exact cu procentul cu care ar urma să fie impozitate.

"În acest fel se poate respecta un principiu al impozitării generale, dar în acelaşi timp se va păstra neatins cuantumul pensiilor de sub 1.000 lei", a explicat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici