Marieta Safta, eliberată din funcţia de secretar de stat la MJ de premierul Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a eliberat-o, la cerere, pe Marieta Safta, din funcţia de secretat de stat la Ministerul Justiţiei, decizia fiind publicată luni în Monitorul Oficial. Marieta Safta ocupa funcţia din anul 2017, iar motivul demisiei este o prevedere a Legii 303/2004.

194 afișări
Imaginea articolului Marieta Safta, eliberată din funcţia de secretar de stat la MJ de premierul Dăncilă

Marieta Safta, eliberată din funcţia de secretar de stat la MJ de premierul Dăncilă

Marieta Safta a demisionat, pe 15 octombrie, din funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din instituţie.

Marieta Safta avea în coordonare în ministerul Justiţiei 5 departamente, respectiv Direcţia de elaborare acte normative, Direcţia avizare acte normative, Direcţia afaceri europene şi drepturile omului, Direcţia de drept internaţional şi cooperare judiciară şi Direcţia de prevenire a criminalităţii.

Ea ocupa funcţia de secretar de stat din 2017.

Motivul demisiei este că aceasta a fost detaşată în instituţia condusă de Tudorel Toader, iar potrivit noilor prevederi ale legii 303/2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor, publicată luni, 15 octombrie, în Monitorul Oficial, magistraţii nu pot fi detaşati în funcţii de demnitate publică.

"Secţia corespunzătoare a Consiliului Superior al Magistraturii dispune detaşarea judecătorilor şi procurorilor, cu acordul scris al acestora, la alte instanţe sau parchete, la Consiliul Superior al Magistraturii, Inspecţia Judiciară, Institutul Naţional al Magistraturii, Şcoală Naţională de Grefieri, Ministerul Justiţiei sau la unităţile subordonate acestuia, la solicitarea acestor instituţii. Detaşarea în cadrul acestor instituţii nu se poate dispune pentru funcţii de demnitate publică", se arată în articolul 58, alineat (1) al legii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici