Marinescu: Geoană ar trebui să-şi recunoască eşecul

Europarlamentarul PPE Marian Jean Marinescu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că dacă liderul PSD, Mircea Geoană, mai doreşte "să conteze" în politica românească ar trebui să-şi asume public rezultatul alegerilor prezidenţiale şi eşecul scrutinului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

57 afișări
Imaginea articolului Marinescu: Geoană ar trebui să-şi recunoască eşecul

Marinescu: Geoană ar trebui să-şi recunoască eşecul (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Prim-vicepreşedintele PDL Dolj Marian Jean Marinescu apreciază că încercările PSD de a contesta rezultatele alegerilor prezidenţiale sunt "penibile", el apreciind că Mircea Geoană ar trebui să-şi asume eşecul scrutinului.

"Sunt absolut penibili. Dacă mai doreşte să mai conteze în politica românească, Geoană ar trebui să iasă şi să spună: «domnilor, acesta este rezultatul şi ne vedem data viitoare». Nu există niciun fel de motiv pentru această întârziere a recunoaşterii rezultatului alegerilor", a declarat Marinescu.

El consideră că procesul de votare din diaspora a decurs normal, un angajat al ambasadei neputând, în opinia lui Marinescu, să influenţeze votul, cu atât mai mult cu cât în secţii se aflau membri ai PSD şi PNL.

"Este penibil ce se întâmplă. Am întrebat şi eu oameni care au votat la Bruxelles, care mi-au spus că a fost o scrupulozitate…nu-ţi dădeau buletinul până nu completai declaraţia. Plus că peste tot, în secţii, au fost oameni de la PSD şi PNL. Ce să facă un consul? Ce să le spună oamenilor ălora? Este absolut penibil ce se întâmplă. Să nu credeţi că ce se întâmplă nu se vede afară", a mai spus Marian Jean Marinescu.

Vicepreşedintele grupului PPE din Parlamentul European susţine că PSD a dorit ca prin orice mijloace să-şi impună propriul candidat la Preşedinţie.

"Oamenilor ăstora nu le pasă de viaţa românilor. Deloc. Aşa au făcut tot anul acesta, când unii erau în Guvern şi cică făceau treabă în guvern, iar alţii lătrau pe margine. Nu le-a păsat de viaţa românilor deloc. Au vrut prin orice fel de mijloace să-şi pună candidatul preşedinte. Întâmplător, poporul român nu a vrut", a mai spus Marian Jean Marinescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici