Marius Budăi, deputat PSD, în perspectiva bugetului pe 2021: Toată Europa, SUA cresc salariul minim/ Cîţu a rămas în urmă şi cu lecturile economice

Marius Budăi afirmă că PSD propune un model de consolidare fiscal bugetară bazat pe creşterea veniturilor bugetare şi reducerea risipei bugetare pentru 2021, „nu pe înghetari şi tăieri”, aşa cum îl acuză acesta pe premierul Florin Cîţu.

278 afișări
Imaginea articolului Marius Budăi, deputat PSD, în perspectiva bugetului pe 2021: Toată Europa, SUA cresc salariul minim/ Cîţu a rămas în urmă şi cu lecturile economice

Marius Budăi, deputat PSD, despre bugetul pe 2021: Toată Europa, SUA cresc salariul minim/ Cîţu a rămas în urmă şi cu lecturile economice

Deputatul PSD îl acuză pe premierul Cîţu că nu are viziune economică, în condiţiile în care economiştii vorbesc despre un echilibru între cerere şi ofertă şi de creşterea veniturilor. El critică posibilitatea îngheţării de către Guvernul de coaliţie a salariului minim pentru cei cu studii superioare.
 
„Viziunea lui Cîţu e strânsul curelei din anii de tranziţie ai României. A rămas în urmă şi cu lecturile economice şi cu viziunea despre România. Nici măcar FMI nu mai merge pe această viziune a austerităţii.
 
 
Toţi economiştii de azi vorbesc despre un echilibru între cerere şi ofertă. Degeaba stimulezi firmele să producă haine, mobilă, autoturisme, electrocasnice, dacă îngheţi veniturile celor care ar trebui să cumpere aceste produse”, afirmă Budăi, în contextul discuţiilor despre bugetul de stat pe 2021.
 
El transmite că politica socială a PSD este „să dai oamenilor şansa să muncească”.
 
„Un nou loc de muncă înseamnă o povară mai mică pentru stat din fondul de şomaj.
 
De aceea, este de neînţeles aversiunea lui Cîţu faţă de creşterea salariului minim. A dat o majorare de 2 lei (la propriu şi la figurat), după ce colegii săi din guvern de la USR promiseseră în campanie “Taxe ZERO pe salariul minim. O mare ţeapă - una care se întoarce împotriva lor!”, afirmă deputatul PSD.
 
Budăi menţionează că viziunea PSD e diametral opusă: salariile oamenilor trebuie să crească mai ales în acest context. ”Toată Europa, SUA cresc salariul minim, pentru că realizează că trebuie să redea încrederea oamenilor în economie”, subliniază social-democratul. 
 
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici