Video Marius Tucă, interviu eveniment cu Ion Cristoiu: Teoria despre Crin Antonescu şi ruperea USL | VIDEO

Jurnalistul Ion Cristoiu pune pe seama serviciilor secrete ruperea USL şi retragerea lui Crin Antonescu din politică. Acesta a afirmat la emisiunea Marius Tucă Show că scandalul din 2014 privind promovarea lui Klaus Iohannis în Guvernul Ponta, conflict ce a declanşat ruperea USL, a fost o comedie.

3448 afișări

Într-un interviu la emisiunea Marius Tucă Show, Ion Cristoiu a afirmat că nu numai serviciile au lucrat pentru destructurarea USL, ci şi reprezentanţii USL înşişi.

“USL s-a rupt pentru că băieţii din păduri se tem întodeauna de majorităţi zdrobitoare. Cei de la servicii guvernează, îşi fac treaba, să folosesc o expresie improprie aproape, în momentul în care sunt majorităţi din astea... majorităţile zdrobitoare ale unui partid sau partide îi omoară, dar dacă sunt mai multe din ălea cum era CDR cu ală, cu ăla sau guvern minoritar, apelează la o grupare de acolo ... dar şi ei s-au destructurat”, a afirmat Ion Cristoiu.

El a reamintit momentul când Klaus Iohannis a fost adus de la Sibiu, unde era primar, şi propulsat direct în funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL, creată special pentru el, de liderul partidului, Crin Antonescu. Ion Cristoiu spune că sunt date conform cărora tot ce s-a întâmplat atunci a fost o comedie.

“În februarie 2013, Crin Antonescu îl aduce prim-vicepreşedinte, înfiinţând funcţia (...) Ştiţi ce înseamnă într-un partid ca PNL să ajungi direct prim-vicepreşedinte, că vor toţi ăia... Mai ţineţi minte scandalul ministru de Interne domnul Iohannis şi nu... la finanţe sau nu ştiu ce... în Guvernul USL, era încă USL, şi vicepremier cu securitatea naţională, care nu mergea. Păi acum sunt tot mai multe date şi le voi spune că totul era o comedie. Ei erau siguri că Ponta refuză”, a afirmat Ion Cristoiu.

Analistul politic a dezvăluit şi informaţii din interior care vin să susţină teza că l-a mijloc a fost vorba despre un scenariu bine pus la punct.

“Vă dau un amănunt din interior care o să vi-l confirme Crin Antonescu. La un moment dat, ca să facă o glumă, Crin Antonescu l-a sunat pe Klaus Iohannis şi i-a zis <Ponta a decis> şi ăla era să leşine”, a povestit Ion Cristoiu.

Cât priveşte retragerea prematură a lui Crin Antonescu din politică, Ion Cristoiu a afirmat că sunt zvonuri care pun această retragere pe seama unui şantaj, a unui dosar în care era vizată soţia fostului lider al PNL, Adina Vălean.

Întrebat de Marius Tucă dacă a fost vorba despre un dosar, Ion Cristoiu a răspuns: “Era tot cu soţia, aşa se spune”.

“Deci a fost ameninţat cu un dosar al soţiei, al Adinei?”, a insistat Marius Tucă. “Aşa se spune. Întrebaţi-l pe el. Nu ştiu, că eu nu am documente. Sunt prudent. Încerc să-mi explic comportamentul lui care este absolut inexplicabil. Nu poţi să întrerupi o carieră şi să pleci neepuizat. Avea toate şansele”, a conchis Ion Cristoiu.

La 25 februarie 2014, USL s-a rupt oficial când PNL a decis ieşirea de la guvernare, după ce premierul de atunci, Victor Ponta, a refuzat propunerea liberalilor de a-l numi pe Klaus Iohannis ministru de Interne şi vicepremier pe securitate naţională, cu ocazia remanierii Guvernului. PSD a oferit în schimb PNL postul de ministru de Finanţe sau acceptarea lui Daniel Constantin ca vicepremier, propuneri refuzate de PNL.

La 26 mai 2014, după alegerile europarlamentare, Crin Antonescu a demisionat de la conducerea PNL, precizând că decizia sa este irevocabilă şi unilaterală. Antonescu afirmase înaintea alegerilor că demisionează dacă PNL nu reuşeşte să ia cel puţin 20% la alegeri, liberalii obţinând doar 15%. Şi prim-vicepreşedintele PNL de-atunci, Klaus Iohannis, şi-a anunţat demisia din conducerea PNL din acelaşi motiv, dar a revenit ulterior asupra acestei decizii.

Emisiunea Marius Tucă Show va fi difuzată începând de miercuri, 24 aprilie 2019, ora 19.00, pe MEDIAFAX şi Gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici