Marko Bela: Ar trebui să lucrăm cu PDL şi PSD la programul de guvernare

Preşedintele UDMR, Marko Bela, consideră că UDMR, PDL şi PSD ar trebui să lucreze împreună la programul de guvernare dacă va fi luată decizia ca din coaliţia guvernamentală să facă parte şi Uniunea.

17 afișări
Imaginea articolului Marko Bela: Ar trebui să lucrăm cu PDL şi PSD la programul de guvernare

Marko Bela: Ar trebui să lucrăm cu PDL şi PSD la programul de guvernare (Imagine: Mediafax Foto)

"Eu cred că trebuie să lucreze cele trei formaţiuni împreună dacă vom ajunge la acestă concluzie, că mergem împreună în coaliţie, şi pe program", a răspuns, joi, Marko Bela, întrebat despre punctul său de vedere referitor la faptul că, în acest moment, PSD şi PDL lucrează la programul de guvernare, din care, în lipsa reprezentanţilor Uniunii, vor lipsi elementele de program dorite de UDMR.

"Deocamdată trebuie să clarificăm cum va arăta coaliţia", a arătat liderul organizaţiei minorităţii maghiare.

Potrivit afirmaţiilor sale, în ceea ce priveşte programul, democrat-liberalii şi social-democraţii lucrează pe anumite priorităţi, "mai ales că au existat divergenţe, între PDL şi PSD, în privinţa unor probleme cheie".

"Am înţeles că în legătură cu unele (n.r. probleme) s-au depăşit divergenţele, în legătură cu altele, nu", a mai afirmat preşedintele UDMR.

Pe de altă parte, el a subliniat faptul că UDMR şi PDL au identificat o serie de priorităţi pentru viitoarea guvernare în legătură cu care ambele formaţiuni politice sunt de acord, cum ar fi cota unică de impozitare

Întrebat dacă reprezentanţii UDMR au mai vorbit cu cei ai PDL, el a spus că joi este ziua dialogului cu colegii din Uniune.

El a mai afirmat că în programul de guvernare va trebui să se regăsească "priorităţile importante" ale UDMR - descentralizarea reală şi profundă a administraţiei, continuarea programelor care vizează dezvoltarea infrastructurală, reforma reală în învăţământ şi sănătate şi lărgirea drepturilor minorităţilor.

Pe de altă parte, chestionat ce demersuri de negociere va face UDMR în continuare, Marko a reiterat faptul că, în acest moment, decizia este în mâna PDL.

"Cei din PSD au reuşit să adopte o decizie prin care au transferat acestă putere celor din PDL, deci înţelepciunea colegilor din PSD a adus acest rezultat. Colegii noştri din PDL vor putea decide care vor să meargă într-o formulă în trei sau într-o altă formulă şi trebuie să decidă care este interesul lor, care este interesul viitorului guvern, care este, la urma urmei, fără să încerc să folosesc cuvinte prea mari, interesul României", a fost de părere Marko Bela.

Citeşte şi:

Marko Bela: UDMR va putea participa într-o coaliţie doar ca partener egal şi cu pondere în structuri

Criterii pentru miniştrii PDL-PSD

Theodor Stolojan, desemnat de Băsescu premier

Stolojan: Obiectivul meu este formarea Guvernului în zece zile

PSD şi PDL au mai multe variante de ministere şi titulari la negocieri

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici