Marko, despre demersurile de suspendare: Noi suntem în coaliţie cu partidul preşedintelui

Vicepremierul Marko Bela a declarat luni, referitor la anunţul făcut de liderii USL privind iniţierea procedurii de suspendare a şefului statului, că acest subiect nu a fost discutat în UDMR, dar răspunsul este "clar", Uniunea fiind "în coaliţie cu partidul preşedintelui"

298 afișări
Imaginea articolului Marko, despre demersurile de suspendare: Noi suntem în coaliţie cu partidul preşedintelui

Marko Bela (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Marko Bela a spus că subiectul suspendării şefului statului nu a fost discutat în cadrul UDMR, însă crede că răspunsul este "clar".

"Noi în acest moment suntem în coaliţie cu PDL, adică cu partidul preşedintelui Traian Băsescu. Cred că răspunsul este clar", a afirmat Marko Bela.

Liderii USL au anunţat, luni, că declanşează procedura de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a susţinut că acest demers al USL "nu e un moft, nu e o invenţie de agendă" şi a adăugat că este conştient de faptul că "este o lume în care politicienii i-au obişnuit pe toţi cu demersuri care să însemne altceva".

"Demersul de suspendare nu este un moft, nu este o invenţie de agendă, nu este nimic din ceea ce am văzut în ultimele zile că au socotit foarte mulţi analişti şi comentatori. Sigur, este o lume în care politicenii i-au obişnuit pe toţi, pe cetăţeni, pe comentatori, pe proprii colegi, cu demersuri care să însemne altceva decât ceea ce ele spun. Avem convingerea foarte fermă că, după cele petrecute din 6 decembrie 2009 până astăzi, în România s-a petrecut, în afara Constituţiei, un proces de gravă erodare a statului de drept, un proces de substituire a instituţiilor acestui stat. Practic, voinţa şi acţiunea politică s-au concentrat în mod neconstituţional în mâna unui singur om, un om care dictează Guvernului, un om care a construit imoral şi ilicit majorităţi parlamentare false, un om care, aşa cum arată ultimele sale declaraţii, nu mai acceptă nici măcar în aparenţă să respcte independenţa puteri judecătoreşti", a declarat preşedintele PNL.

Antonescu a afirmat că PSD, PNL şi PC urmează să desemneze reprezentanţi proprii într-o comisie comună a USL care să redacteze cererea de suspendare care va fi trimisă Parlamentului.

El a precizat că, probabil după o săptămână, această cerere de suspendare va fi discutată de grupurile parlamentare ale opoziţiei, iar, dacă aceasta va fi asumată, se va iniţia procedura prevăzută de Constituţie.

Antonescu a afirmat că USL doreşte să iniţieze "o largă dezbatere publică" în legătură cu procedura de suspendare, pentru a constitui "un larg curent public".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici