Marko: După alegerile pentru PE trebuie să decidem în legătură cu prezidenţialele

Preşedintele UDMR, Marko Bela, consideră că după alegerile pentru PE uniunea ar trebui să decidă dacă va avea un candidat propriu la alegerile prezidenţiale sau va sprijini candidatul altui partid.

16 afișări
Imaginea articolului Marko: După alegerile pentru PE trebuie să decidem în legătură cu prezidenţialele

Marko: După alegerile europarlamentare ar trebui să decidem în legătură cu prezidenţialele (Imagine: Mediafax Foto)

"În iunie, după alegerile europarlamentare, ar trebui să decidem în legătură cu prezidenţialele. În acest moment, opţiunile sunt deschise. Există simpatii şi antipatii. Va trebui să decidem dacă avem propriul nostru candidat pentru prezidenţiale, dacă nu vom avea, atunci ce facem, dacă susţinem un alt candidat sau lăsăm pe seama electoratului, ceea ce nu ar fi o decizie înţeleaptă", a afirmat Marko.

Potrivit liderului UDMR, decizia care va trrebui luată este "foarte grea", este o dilemă, deoarece sunt foarte mulţi cei care vor ca UDMR să aibă propriul candidat, dar sunt şi opinii contrare.

"Opţiunea electoratului contează, majoritatea comunităţii maghiare ar vrea să avem propriul candidat, dar sunt şi alte criterii. Noi am putea să nu avem propriul nostru candidat pentru primul tur de scrutin dacă ar exista un alt candidat pe care să-l susţinem, ceea ce este foarte greu, dar totuşi ar putea exista un astfel de candidat", a spus Marko Bela.

El a mai spus că un astfel de candidat ar putea fi susţinut dacă are o ofertă clară pentru maghiari, care să fie susţinută de comunitatea maghiară.

"Nu cred că am putea ajunge la o decizie când nu avem niciun candidat şi nici nu susţinem niciun candidat", a afirmat liderul UDMR.

În opinia acestuia, în acest moment, subiectul principal ar trebui să fie alegerile pentru PE, iar după aceea este timp şi pentru o decizie în legătură cu prezidenţialele.

Vicepreşedintele executiv al UDMR, deputatul Borbely Laszlo, declara, joi, într-o conferinţă de presă, că uniunea ar trebui să aibă un candidat propriu la Preşedinţie.

"În ceea ce priveşte candidatura unui membru al UDMR la Preşedinţie, am făcut un sondaj de opinie şi a fost foarte clar punctul de vedere al maghiarilor că ar fi bine. Eu consider că ar fi bine să avem un candidat la Preşedinţie, dar o vom discuta nu la Congres (în 25 aprilie - n.r.), o vom discuta în cadrul Consiliului Reprezentanţilor Unionali, până în toamnă vom decide. Probabil înainte, nu în toamnă, în iunie", declara Borbely.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici