Marko: Opţiunea UDMR este pentru o majoritate care să susţină un guvern stabil

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, luni, înainte de şedinţa Consiliului Permamanent al Uniunii, că în acest moment opţiunea organizaţiei este o majoritatea guvernamentală care să susţină un guvern stabil, el precizând că nu are sugestii în legătură cu persoana viitorului premier.

21 afișări
Imaginea articolului Marko: Opţiunea UDMR este pentru o majoritate care să susţină un guvern stabil

Marko: Opţiunea UDMR este pentru o majoritate care să susţină un guvern stabil (Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

"Nu am făcut evaluări, nu am făcut speculaţii în legătură cu persoana premierului şi eu în acest moment nici nu am sugestii. O serie de întrebări nu şi-au găsit răspunsul - majoritate guvernamentală, guvern stabil, transparent -, la urma urmei acest lucru în acest moment e cel mai important", a declarat liderul UDMR.

Întrebat dacă Uniunea va merge în continuare alături de PNL, Marko a răspuns că acest lucru va fi discutat în Consiliul Permanent, el menţionând că nu vede motive pentru care UDMR nu ar continua această colaborare cu PNL.

"Cred că avem interesul să încercăm în continuare să ne corelăm, să colaborăm cât mai bine", a spus el, adăugând că reprezentanţii UDMR nu au fost contactaţi până în prezent de cei ai PDL.

Preşedintele UDMR a spus că s-a schimbat un element extrem de important pentru Uniune după ce Klaus Iohannis a anunţat în mod public că nu mai doreşte să îşi asume rolul de premier propus, ceea ce pentru UDMR "schimbă în mod esenţial contextul".

Pe de altă parte, Marko a arătat că nu este exclus ca în următoarele zile să se întrunească şi Consiliul Reprezentanţilor UDMR, iar între timp să aibă loc consultări cu preşedinţii organizaţiilor teritoriale ale Uniunii pentru o analiză a campaniei electorale, a rezultatelor turului doi şi pentru a stabili ce este de făcut mai departe.

Surse liberale au declarat pentru MEDIAFAX că liderii PNL s-au întâlnit, luni după-amiază, cu lideri ai UDMR pentru a discuta despre situaţia creată în urma alegerilor prezidenţiale, în sensul reconfirmării acordului politic de colaborare convenit înaintea turului doi de scrutin şi pentru a analiza situaţia politică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici