Marko: Putem să ne gândim să preluăm anumite soluţii de austeritate din partea Ungariei

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, sâmbătă, că Guvernul României s-ar putea inspira din măsurile de austeritate luate de autorităţile de la Budapesta, care să fie aplicate şi în ţara noastră.

18 afișări
Imaginea articolului Marko: Putem să ne gândim să preluăm anumite soluţii de austeritate din partea Ungariei

Marko: Putem să ne gândim să preluăm anumite soluţii de austeritate din partea Ungariei (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Marko a afirmat, într-o conferinţă de presă, la Cluj, că Guvernul Ungariei a luat măsuri "bune" pentru ieşirea din criză, printre care se numără şi cea de limitare a salariilor din instituţiile publice şi din societăţile comerciale de stat.

"Noi am luat măsuri mult mai austere decât cele de care a fost nevoie în Ungaria, dar putem să ne gândim să preluăm anumite soluţii şi din partea Ungariei. Într-adevăr, ei, după părerea mea, au preconizat nişte măsuri destul de bune, cum ar fi limitarea salariilor la toate instituţiile guvernamentale şi la societăţile comerciale de stat. S-a pus o limită de sus care este foarte bună", a precizat Marko.

Vicepremierul Ungariei, Semjén Zsolt, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că a constatat un interes din partea autorităţilor române, după întâlnirile cu preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc, privind măsurile de austeritate luate de Guvernul de la Budapesta.

"Ambele ţări sunt în situaţie dificilă şi am purtat discuţii cu preşedintele Băsescu în acest sens. Guvernul român s-a arătat interesat de proiectul Guvernului maghiar de a impozita băncile care au avut profituri mari anii trecuţi. Vom impozita băncile din Ungaria cu aproape 50 la sută din profit. Colegii români s-au interesat de acest pas al nostru", a spus Semjén

Semjen Zsolt s-a întâlnit, sâmbătă, la Universitatea Sapientia din Cluj, cu preşedintele UDMR, Marko Bela, şi cu cel al CNMT, Tokes Laszlo, în cadrul Forumului Consultativ al Maghiarilor.

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, vineri, la Palatul Cotroceni, pe vicepremierul Ungariei, Zsolt Semjén, cei doi discutând despre preşedinţia ungară a Uniunii Europene în prima parte a anului viitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici