Marko: Reprezentarea maghiară în PE va dovedi că România nu e stat naţional

Maghiarii din România trebuie să aibă reprezentare la Bruxelles pentru a dovedi şi faptul că România nu este un stat naţional, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Cluj, preşedintele UDMR, Marko Bela.

1 afișare
Imaginea articolului Marko: Reprezentarea maghiară în PE va dovedi că România nu e stat naţional

Marko: Reprezentarea maghiară în PE va dovedi că România nu e stat naţional

Marko a afirmat că UDMR a spus mai mulţi ani că România, în pofida faptului că există această definiţie în Constituţie, în realitate nu mai este un stat naţional, nu este statul unei singure naţiuni.

“În România, pe lângă naţiunea română, în mod firesc trăiesc au dobândit anumite drepturi şi alte comunităţi minoritare, dar importante, cum este cea maghiară. Nu trebuie să lăsăm ca la Bruxelles să avem o reprezentanţă în exclusivitate românească. Deci şi maghiarii trebuie să fie acolo la Bruxelles pentru a dovedi şi astfel că România nu mai este un stat naţional”, a spus Marko Bela.

În opinia acestuia, prin afirmaţia că România nu mai este un stat naţional nu se ia nimic din drepturile românilor, în schimb se încearcă acordarea unui alt statut minoritarilor şi maghiarilor din România.

“Eu sunt convins că am evoluat şi că mentalităţile s-au schimbat”, a mai spus preşedintele UDMR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici