Marko respinge ideea ca regulile economiei de piaţă să se aplice în cazul creatorilor, artiştilor

Liderul UDMR, Marko Bela, respinge ideea ca regulile economiei de piaţă să se aplice în cazul creatorilor, artiştilor şi scriitorilor, adăugând, în legătură cu intenţia Guvernului de ridicare a excepţiei de la plata CAS pentru drepturile de autor, că nu ar trebui eliminată această facilitate.

13 afișări
Imaginea articolului Marko respinge ideea ca regulile economiei de piaţă să se aplice în cazul creatorilor, artiştilor

Marko respinge ideea ca regulile economiei de piaţă să se aplice în cazul creatorilor, artiştilor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Liderul Uniunii a subliniat că doar vineri a aflat despre această intenţie.

"Vă spun sincer că nu am ştiut de această intenţie. Nu ştiu nici în acest moment care sunt elementele concrete ale acestei intenţii", a spus vicepremierul Marko Bela.

El a adăugat că respinge ideea ca regulile economiei de piaţă să se aplice în cazul creatorilor, artiştilor şi scriitorilor.

"Acum vorbesc de creaţia autentică, de artă, de beletristică, şi tot ce ţine de acest domeniu", a spus Marko.

Potrivit sursei citate, statul trebuie să caute posibilităţi de a acorda facilităţi creatorilor de artă, de literatură, de cultură în general, "trebuie să caute căile subvenţionării artei, literaturii şi a culturii".

"Dacă a existat o astfel de facilitate, aşa cum a existat, nu cred că ar trebui să eliminăm această facilitate", a conchis Marko Bela.

Guvernul discută ridicarea excepţiei de la plata contribuţiei de asigurări sociale pentru sumele provenite din drepturi de autor şi alte venituri obţinute în baza unor convenţii civile sau contracte de colaborare şi revenirea la plafonul de cinci salarii medii brute al bazei lunare de calcul a CAS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici