Marko: Tokes este inventiv, retorica lui este colorată când spune că membrii UDMR sunt sclavi

Preşedintele UDMR, Marko Bela, apreciază că liderul CNMT, Tokes Laszlo, a fost "inventiv" când a afirmat că membrii Uniunii sunt "sclavi ai unei politici bazate pe doctrina statului naţional unitar", susţinând că sunt două viziuni diferite despre modul în care maghiarii vor dobândirea drepturilor.

17 afișări
Imaginea articolului Marko: Tokes este inventiv, retorica lui este colorată când spune că membrii UDMR sunt sclavi

Marko: Tokes este inventiv, retorica lui este colorată când spune că membrii UDMR sunt sclavi (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Marko a declarat, miercuri seară, la Cluj, că Tokes contestă instrumentele pe care le foloseşte UDMR pentru dobândirea drepturilor maghiarilor.

"Retorica domnului Tokes este colorată, nu am mai auzit ideea de sclavie din partea sa. Înseamnă că este, în continuare, inventiv. Cred că aici se confruntă două mentalităţi, două viziuni, în ceea ce priveşte instrumentele pe care maghiarii din România trebuie să le folosească pentru a dobândi drepturile. UDMR este de părere că prin instrumente politice, luptă parlamentară, prezenţă în Guvern, trebuie să obţinem anumite schimbări în ceea ce priveşte condiţia de minorităţi, iar domnul Tokes contestă aceste instrumente", a spus Marko.

Marko Bela şi Laszlo Tokes participă, miercuri seară, la Cluj-Napoca, la "Zilele Culturale Maghiare".

Liderul CNMT, Laszlo Tokes, a criticat atitudinea UDMR de a nu susţine "Raportul din umbră" depus la Comitetul pentru Eliminarea Discriminării al ONU de la Geneva şi a afirmat că reprezentanţii Uniunii sunt "sclavi ai unei politici naţionale bazate pe doctrina statului naţional unitar şi omogen".


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici