Marko: UDMR nu renunţă la dezideratul privind autonomia teritorială

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Sfântu Gheorghe, că UDMR nu renunţă la dezideratul privind autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc.

4 afișări
Imaginea articolului Marko: UDMR nu renunţă la dezideratul privind autonomia teritorială

Marko: UDMR nu renunţă la dezideratul privind autonomia teritorială

"Întotdeauna există o dilemă privind felul în care trebuie să realizezi un scop, iar în ceea ce priveşte autonomia teritorială este şi va rămâne în continuare dezideratul primordial privind Ţinutul Secuiesc pentru UDMR şi pentru mine personal", a spus Marko.

Acesta susţine că nu este de acord cu cei care afirmă că UDMR ar trebui să renunţe la politica prin care încearcă să se apropie de autonomia teritorială prin diferite soluţii, să uite aceste soluţii intermediare şi să nu se concentreze pe ele.

Preşedintele UDMR a dat ca exemplu regiunea Tirolul de Sud, care, în opinia lui, are o autonomie exemplară, o autonomie viabilă, dar şi ea a avut nevoie de 30 de ani pentru a avea autonomia.

"Noi suntem după 17 ani", a conchis Marko Bela.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici