Marko: UDMR poate depăşi singură pragul de 5% la euroalegeri

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, joi, că UDMR va putea depăşi pragul de 5% la alegerile pentru Parlamentul European chiar fără o colaborare cu celelalte grupări din cadrul comunităţii maghiare.

1 afișare
Imaginea articolului Marko: UDMR poate depăşi singură pragul de 5% la euroalegeri

Marko: UDMR poate depăşi singură pragul de 5% la euroalegeri

El a afirmat totuşi că o eventuală candidatură independentă a episcopului Laszlo Tokes ar putea să dăuneze rezultatului obţinut de UDMR la acest scrutin.

"Noi vrem cât mai multe garanţii pentru a asigura o reprezentare corespunzătoare a maghiarilor din România la Bruxelles", a spus liderul UDMR, care a estimat că o colaborare cu celelalte grupări ale minorităţii maghiare ar face ca numărul reprezentanţilor acesteia în Parlamentul European să crească de la 2 la 3.

Episcopul reformat Laszlo Tokes, preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania, a declarat, sâmbătă, că cele şase organizaţii care îi susţin candidatura pentru PE sunt împotriva unei liste comune cu UDMR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici