Marko: UDMR va reuşi să aibă un grup parlamentar cu aceeaşi forţă sau şi mai puternic

Preşedintele UDMR, senatorul Marko Bela, a apreciat, duminică, după anunţarea primelor exit poll-uri, că uniunea pe care o conduce "a reuşit şi va reuşi să aibă un grup parlamentar cu aceeaşi forţă ca în trecut sau chiar mai puternic".

7 afișări
Imaginea articolului Marko: UDMR va reuşi să aibă un grup parlamentar cu aceeaşi forţă sau şi mai puternic

Marko: UDMR va reuşi să aibă un grup parlamentar cu aceeaşi forţă sau şi mai puternic

"Din cifrele exit poll-urilor reiese că UDMR a reuşit şi va reuşi să aibă un grup parlamentar cu aceeaşi forţă sau chiar şi mai puternic în Senat şi Camera Deputaţilor. N-au avut dreptate cei care au fost sceptici, ci cei care au încredere în solidaritatea electoratului nostru, a populaţiei maghiare. Le mulţumim tuturor celor care ne-au votat, UDMR are ofertă pentru reformă în toate domeniile majore ale vieţii noastre", a declarat Marko Bela.

Acesta şi-a felicitat colegii care, potrivit unui exit-poll realizat în Târgu Mureş, s-ar clasa în fruntea clasamentului candidaţilor din colegiile municipiului (Frunda Gyorgy, la Senat, ar fi obţinut 48% din sufragii, Borbely Laszlo, pe colegiul 1 deputaţi din oraş - 54%, iar Benedek Imre, pe colegiul 2 deputaţi Târgu-Mureş, 42% - n.r.), declarându-se convins că şi el va obţine un nou mandat de senator, în colegiul 2 din judeţ, care cuprinde localităţile din jurul reşedinţei de judeţ, până la Sovata.

Preşedintele UDMR a spus că vrea ca noul Guvern să reuşească să impună o reformă profundă în domeniile majore.

"Nu ştiu din câte partide se va face coaliţie, dar avem nevoie de un guvern cu majoritate convingătoare. Un guvern majoritar, cu o majoritate convingătoare, stabil, cu o ofertă clară, de reformă europeană pentru România", a afirmat Marko.

Citeşte şi

INSOMAR: PSD+PC a câştigat alegerile parlamentare

CCSB: Alianţa PSD+PC a obţinut cele mai multe voturi: 36,00 % pentru Senat şi 36,5% pentru Cameră

Geoană: Social-democraţii trebuie să conducă noul Guvern

Tăriceanu: PNL şi România au crescut împreună

Boc: Rezultatul ne obligă să facem demersuri ca politicile de dreapta să se impună în Guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici