Marţi, vot în Parlamentul European pentru o nouă rezoluţie privind susţinerea aderării României la Schengen

Marţi va fi votată în Comisia pentru Petiţii a Parlamentului European o nouă rezoluţie privind susţinerea aderării României la spaţiul Schengen, care va conţine noi menţiuni, anunţă eurodeputatul Victor Negrescu. Rezoluţia urmează să fie aprobată în sesiunea Parlamentului European din iulie.

1085 afișări
Imaginea articolului Marţi, vot în Parlamentul European pentru o nouă rezoluţie privind susţinerea aderării României la Schengen

Marţi, vot în Parlamentul European pentru o nouă rezoluţie privind susţinerea aderării României la Schengen

„Mâine (marţi -n.r.) votăm în Comisia pentru Petiţii a Parlamentului European o nouă rezoluţie privind susţinerea aderării României la spaţiul Schengen. Cu suportul colegilor mei din grupul social-democrat am introdus următoarele aspecte în cuprinsul petiţiei. Menţionarea petiţiei #RomâniaCereSchengen iniţiată împreună cu PES activists România şi aprobată de legislativul european în 2015 - punct preluat în preambulul rezoluţiei, evidenţierea faptului că veto-ul aplicat împotriva României poate conduce la sentimente anti-europene, cetăţenii simţindu-se discriminaţi - punct preluat în recitalul rezoluţiei, litera E, sublinierea faptului că decizia Consiliului din 8 decembrie a fost adoptată fără a prezenta o justificare din punct de vedere legal - element preluat la punctul 2”, scrie pe Facebook Victor Negrescu.

Rezoluţia va conţine şi menţionarea faptului că refuzul de a accepta România în spaţiul Schengen conduce la încălcarea Cărţii Drepturilor Fundamentale a UE în ceea ce priveşte demnitatea, dreptul la libertate şi la siguranţă, egalitatea, protecţia mediului, libertatea de circulaţie şi de şedere - element preluat la punctul 4, solicitarea Comisiei Europene de a analiza soluţii legale alternative care să conducă la intrarea României şi Bulgariei în zona de liberă circulaţie - punct preluat în paragraful 11, prin care se solicită Comisiei să analizeze toate procedurile posibile pentru a apăra libertatea de mişcare a cetăţenilor români şi analizarea posibilităţii de a ataca veto-ul în faţa Curţii de Justiţie a UE, de către Parlamentul European - punct preluat în paragraful 12 care subliniază necesitatea de a analiza acţiunile actuale şi posibile acţiuni viitoare în faţa Curţii de Justiţie a UE.

Negrescu precizează că rezoluţia urmează să fie aprobată în sesiunea plenară a Parlamentului European din iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici