Măsura luată de Recep Erdogan pentru stabilirea păcii în Caucaz

  • Recep Tayyip Erdogan a efectuat o vizită în Azerbaidjan, ţară pe care a susţinut-o în recentul conflict militar cu Armenia pentru controlul asupra regiunii separatiste Nagorno-Karabah.
  • Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, vrea să lanseze o platformă de cooperare în regiunea Caucaz.
3097 afișări
Imaginea articolului Măsura luată de Recep Erdogan pentru stabilirea păcii în Caucaz

Măsura luată de Recep Erdogan pentru stabilirea păcii în Caucaz

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, vrea să lanseze o platformă de cooperare în regiunea Caucaz, semnalând că Armenia ar fi bine-venită în organizaţie dacă Administraţia de la Erevan ia "măsuri pozitive", potrivit agenţiei Reuters.

Recep Tayyip Erdogan a efectuat o vizită în Azerbaidjan, ţară pe care a susţinut-o în recentul conflict militar cu Armenia pentru controlul asupra regiunii separatiste Nagorno-Karabah.

Prezent la o paradă militară organizată în Baku, Recep Tayyip Erdogan a cerut schimbarea Administraţiei de la Erevan, dar a oferit posibilitatea aderării Armeniei la un grup regional de cooperare şi redeschiderea frontierelor.

La finalul vizitei, Recep Tayyip Erdogan a declarat în avion că platforma regională de cooperare se adresează Turciei, Rusiei, Azerbaidjanului, Georgiei, Iranului şi Armeniei. "Ar fi o oportunitate de câştiguri reciproce", a subliniat Erdogan, conform postului NTV, precizând că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, este încântat de idee.

"Dacă Armenia se alătură acestui proces şi ia măsuri pozitive, poate fi deschisă o nouă pagină în relaţiile dintre Turcia şi Armenia. Atât timp cât vor apărea oportunităţi, nu există niciun dubiu că vor creşte semnificativ şi câştigurile Armeniei. Armenia ar avea de câştigat cel mai mult. Dacă Armenia dezvoltă pozitiv acest proces, vom redeschide frontierele cu Armenia. Singura noastră preocupare este să contribuim la pacea regională", a afirmat Recep Erdogan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici