Meleşcanu: Au ajuns la mine informaţii că oameni au venit din ţară să voteze în diaspora. Nu am probe

Teodor Meleşcanu a declarat, marţi, că au ajuns la el informaţii că oameni din ţară s-ar fi dus în străinătate să voteze, dar a precizat că informaţiile nu au fost verificate şi nu are probe în acest sens.

1192 afișări
Imaginea articolului Meleşcanu: Au ajuns la mine informaţii că oameni au venit din ţară să voteze în diaspora. Nu am probe

Meleşcanu: Au ajuns la mine informaţii că oameni au venit din ţară să voteze în diaspora. Nu am probe (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat de declaraţia făcută duminică privind oamenii care s-au dus să voteze în străinătate, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a refuzat iniţial să comenteze: "Nu, haideţi să ne concentrăm pe declaraţia de azi. N-are rost".

La insistenţele jurnaliştilor, Meleşcanu a precizat: "Asta spuneam duminică şi altceva spun astăzi. Am mai dat o declaraţie. Ceea ce spuneam duminică este bazat pe o serie de informaţii care nu sunt verificate şi în consecinţă nu am de ce să extind acest subiect".

Întrebat dacă îşi menţine declaraţia, Meleşcanu a răspuns afirmativ: "Ba da, pentru că ştiu că s-a făcut. Da' nu asta e problema, trebuie să ai probe pentru aşa ceva".

Întrebat dacă a făcut o declaraţie fără probe, ministrul de Externe a spus: "Da, pot să transmit informaţii care au ajuns şi la mine, da' nu pot să fac niciun fel de acuzaţie atât timp cât nu am probe. Dacă aţi înţeles nuanţa".

El a precizat că nu a făcut acuzaţii şi a informat că a avut "asemenea semnale".

Întrebat câţi români din ţară s-au dus să voteze în străinătate, Meleşcanu a spus că nu ştie.

Întrebat dacă pune pe seama acestui turism electoral cozile din diaspora, Meleşcanu a negat.

"N-a pus nimeni pe seama acestui turism, dvs puneţi pe seama acestui turism. Eu v-am spus că cetăţenii români au făcut dovada unui spirit civic deosebit şi au stat la coadă să voteze. Cum au ajuns la coadă, care au fost motivaţiile lor astea sunt alte probleme", a afirmat Meleşcanu.

Ministrul de Externe a mai spus că duminică s-a înregistrat "un record mondial absolut pentru români" şi diplomaţii şi-au adus contribuţia "la desfăşurarea în bune condiţii posibile a votului electoral".

"Cei care doresc să vină la Paris ca să voteze, mă refer inclusiv la mine, trebuie să înţeleagă foarte bine că având în vedere dorinţa mare a celor care sunt aici de a vota, orice om care vine de acasă, unde putea vota foarte bine, la Paris, ca să voteze, privează, de fapt, un alt român din comunitate de dreptul de a-şi exercita votul", a declarat, duminică, la Paris, ministrul de Externe.

Întors în ţară duminică, Meleşcanu a votat la Liceul Nicolae Tonitza din Bucureşti unde a precizat că oameni s-au dus în excursie să voteze.

"Am considerat că este indecent ca eu din România să vin să iau locul unui român care-şi putea exercita dreptul de vot acolo. Şi toţi cei care se duc în străinătate să voteze şi nu înţeleg că puteau vota foarte bine în România şi în această situaţie să-i lase pe românii din străinătate să-şi poate să-şi fructifice votul", a spus Meleşcanu, după ce a votat.

Întrebat dacă au fost români care s-au dus special în străinătate ca să voteze, ministru a precizat că a văzut unele declaraţii.

"Am văzut multă lume care s-a dus în excursie ca să voteze", a spus el.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici