Meleşcanu: Libia nu e o ţară care poate rezista intervenţiei unor puteri militare semnificative

Senatorul PNL Teodor Meleşcanu a declarat sâmbătă pentru MEDIAFAX că Libia nu este o ţară care să poată rezista intervenţiei unor puteri militare semnificative la nivel mondial, el apreciind că este de văzut care va fi reacţia altor ţări faţă de intervenţia militară anunţată de Franţa.

24 afișări
Imaginea articolului Meleşcanu: Libia nu e o ţară care poate rezista intervenţiei unor puteri militare semnificative

Meleşcanu: Libia nu e o ţară care poate rezista intervenţiei unor puteri militare semnificative (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Din punct de vedere militar nu cred că Libia este o ţară care poate rezista intervenţiei unor puteri militare semnificative la nivel mondial", a spus Meleşcanu.

El a adăugat că este de văzut care va fi reacţia altor ţări faţă de această intervenţie militară şi cât sprijin va avea intervenţia.

"Chestiunea este, din punctul meu de vedere, care va fi reacţia altor ţări faţă de această intervenţie, de cât sprijin se vor bucura aceste acţiuni militare şi care vor fi implicaţiile, ce se va întâmpla în continuare", a mai spus Meleşcanu.

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy a declarat, sâmbătă, că a fost decisă o intervenţie militară în scopul respectării rezoluţiei Consiliului de Securitate a ONU privind Libia.

Avioanele franceze survolează sâmbătă Libia pentru a împiedica "atacurile aeriene" ale forţelor lui Muammar Kadhafi asupra Benghazi şi sunt "pregătite să intervină împotriva blindatelor", a declarat sâmbătă preşedintele francez Nicolas Sarkozy, la încheierea unui summit la Paris.

"În acord cu partenerii noştri, forţele noastre aeriene se vor opune oricărei agresiuni din partea avioanelor colonelului Kadhafi împotriva populaţiei din Benghazi. De acum avioanele noastre împiedică atacurile aeriene asupra oraşului", a declarat Nicolas Sarkozy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici