Membrii BEC îşi declină competenţa în cazul plângerii împotriva lui Flutur

Membrii BEC şi-au declinat, joi, competenţa în ceea ce priveşte soluţionarea unei sesizări făcute de Organizaţia Judeţeană PSD Suceava prin care candidatul PD-L la funcţia de preşedinte a Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, era acuzat că ar fi dat mită electorală.

19 afișări
Imaginea articolului Membrii BEC îşi declină competenţa în cazul plângerii împotriva lui Flutur

Membrii BEC îşi declină competenţa în cazul plângerii împotriva lui Flutur (Imagine: Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, a precizat, pentru Agenţia MEDIAFAX, că sesizarea în care este invocată o "acţiune de oferire de bani în campania electorală" este de competenţa Poliţiei, fiind vorba despre o infracţiune.

El a afirmat că, potrivit sesizării, Gavril Mârza, preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Suceava, a depus, anterior, o plângere similară la Parchetul Suceava.

Muhuleţ a declarat că, potrivit Legii 67/2004 privind alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum şi în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat pentru funcţia de primar, consilier sau de preşedinte al consiliului judeţean, precum şi primirea acestora de către alegători constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Şeful campaniei electorale PSD, Miron Mitrea, a declarat, marţi, că Gheorghe Flutur, împreună cu un alt coleg din partid, dădea bani oamenilor, iar PSD Suceava a pus la dispoziţia presei un material filmat.

Gheorghe Flutur a negat că ar fi oferit mită electorală şi susţine că a fost doar o donaţie simbolică pentru ctitori de biserici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici