MESAJUL lui Jean-Claude Juncker, în cadrul întâlnirii cu Tăriceanu: România să scape de MCV până în 2019

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu şi preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker au discutat despre raportul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) şi preluarea, în 2019, a preşedinţiei UE de către România, în cadrul întâlnirii desfăşurate la Bruxelles.

2432 afișări
Imaginea articolului MESAJUL lui Jean-Claude Juncker, în cadrul întâlnirii cu Tăriceanu: România să scape de MCV până în 2019

Mesajul lui Jean-Claude Juncker, în cadrul întâlnirii cu Tăriceanu: România să scape de MCV până în 2019 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

România ar trebui să scape de Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) în timpul mandatului lui Jean-Claude Juncker, a spus chiar preşedintele Comisiei Europene la întâlnirea cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit unui comunicat de presă, Juncker a repetat dorinţa sa de a încheia MCV până la preluarea preşedinţiei UE de care România în primul semestru 2019, "urmând ca România să continue progresele înregistrate de ultimul raport MCV, subliniind importanţa respectării valorilor statului de drept, a drepturilor şi libertăţilor individuale ale cetăţenilor", arată sursa citată.

Cei doi oficiali au discutat şi despre situaţia economică a României, preşedintele Comisiei Europene încurajând autorităţile de la Bucureşti să continue punerea în aplicare a reformelor, dar şi să dezvolte politici fiscale responsabile.

Jean-Claude Juncker se se va afla la Bucureşti în data de 11 mai, ocazie cu care va ţine şi un discurs în faţa Parlamentului.

"O altă temă a fost viitoarea Preşedinţie română a Consiliului UE în 2019. Ambii oficiali au subliniat importanţa pentru România a preluării preşedinţiei UE, într-un moment crucial, şi anume, în anul alegerilor pentru Parlamentul European. Preşedintele Juncker a confirmat angajamentul Comisiei de a fi un partener al parlamentelor naţionale şi a subliniat că acestea, în particular, Parlamentul României, joacă un rol-cheie în dezbaterile privind viitorul Europei" se arată în comunicatul de presă.

Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit luni şi cu Vera Jourova, comisarul european pentru justiţie, cu care a discutat despre evoluţiile recente din sistemul judiciar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici