Mesajul unui liberal la Bucureşti privind situaţia în care a fost pus primarul Nicuşor Dan de către USR PLUS. Ce soluţie avansează

Soluţia rămâne dialogul, iar o idee ar fi semnarea unui nou protocol de colaborare la nivelul administraţiei şi, de ce nu, la nivelul coordonării politice, spune liderul PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, cu privire la neadoptarea bugetului Capitalei.

985 afișări
Imaginea articolului Mesajul unui liberal la Bucureşti privind situaţia în care a fost pus primarul Nicuşor Dan de către USR PLUS. Ce soluţie avansează

Mesajul unui liberal la Bucureşti privind situaţia în care a fost pus primarul Nicuşor Dan de către USR PLUS. Ce soluţie avansează

„Bucureşti. Soluţia rămâne dialogul. În interesul bucureştenilor care au dreptul să ne ceară să facem treabă. Am discutat cu echipa consilierilor liberali din Consiliul General, cu viceprimarul liberal preocupat de implicaţiile respingerii bugetului în şedinţa trecută - toată disponibilitatea în aceste zile, aşa cum am fost şi au fost colegii mei din prima zi în care a început prima discuţie pe buget, în urmă cu 2 luni. Toată disponibilitatea noastră pentru orice (altă) discuţie necesară pe buget. Din partea noastră nu va exista nicio tergiversare pentru lămurirea oricăror aspecte în vederea adoptării, cât mai curând, a Bugetului Capitalei”, transmite Violeta Aexandru.

Ea reaminteşte faptul că, după şedinţa de Consiliu General în care s-a respins bugetul, primarul general a invitat USR - PLUS să propună o altă variantă de buget.

„Nu ştiu dacă aceasta este soluţia ca fiecare grup politic să vină cu câte o variantă acum, la limita deadline-ului în care trebuie votat bugetul pentru a nu intra în incapacitate de plată, dar există un lucru mai important decât orice pentru mine şi colegii mei - dorinţa de a ajunge la o soluţie pentru a se face treabă la Bucureşti”, adaugă liderul PNL Bucureşti.

Ea precizează că s-au discutat peste şase săptămâni toate amendamentele şi propunerile.

„Ceea ce contează acum este să sprijinim orice demers constructiv pentru votarea Bugetului. De acord (liberalii ştiu foarte bine ce au de făcut după adoptarea bugetului, alături de Primar şi de partenerii noştri) să se treacă mai repede la toate deciziile de oprire a cheltuielilor inutile, de eficientizare a cheltuielilor publice. La rectificare ar trebui să se vadă mai bine diferenţa faţă de ceea ce s-a putut face acum. (...) Bugetul trebuie aprobat până la o anumită dată pentru a se putea încasa sumele din transferuri de la Ministerul Finanţelor. Mai sunt câteva zile. Alternativa este incapacitate de plată. Blocaj.

Oricum se vor continua discuţiile, evaluările până la rectificare, august/septembrie. Chiar nu se putea face minuni în câteva luni de la alegeri. Nu înseamnă că nu îmbunătăţim lucrurile de la o etapă la alta. Vrem să evităm generarea de probleme pentru Capitală. Vom găsi răspunsuri şi soluţii prin dialog. O idee ar fi ca, în completarea protocolului din campania electorală, să facem acum unul pentru colaborarea de la nivelul administraţiei şi, de ce nu, de la nivelul coordonării politice. Alături de Nicuşor Dan. Cel pe care l-am susţinut în fiecare zi din campanie”, conchide Violeta Alexandru.

Bugetul Capitalei a fost respins, miercuri, cu 17 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” şi 14 abţineri, după ce consilierii USR PLUS i-au cerut primarului general Nicuşor Dan să retragă proiectul pentru că nu a fost dezbătut, iar veniturile „nu sunt realistice”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici