Mette Frederiksen, premierul Danemarcei, a fost atacată pe o stradă din Copenhaga

Un bărbat a atacat-o şi a lovit-o pe prim-ministra Danemarcei, Mette Frederiksen, pe o stradă din Copenhaga, a anunţat postul danez de televiziune TV2.

Urmărește
1678 afișări
Imaginea articolului Mette Frederiksen, premierul Danemarcei, a fost atacată pe o stradă din Copenhaga

Atacatorul a fost arestat, potrivit rapoartelor, care au mai spus că lidera social-democraţilor a fost "şocată" de incident.

Incidentul are loc cu două zile înainte ca danezii să se îndrepte spre urne în cadrul alegerilor europene.

„Atacul de astăzi asupra prim-ministrului danez este îngrozitor. Violenţa nu are loc în politică. Fii puternică, Mette”, a scris pe platforma X Roberta Metsola, preşedintele Parlamentului European.

Întreaga Europă a fost cuprinsă de incidente violente în timpul campaniei electorale. Premierul Slovaciei, Robert Fico, se recuperează după o tentativă de asasinat de către un bărbat înarmat.

De asemenea, europarlamentarul social-democrat Matthias Ecke a fost bătut în timp ce făcea campanie în Germania, iar un politician din partidul de extremă-dreapta AfD a fost înjunghiat marţi de un suspect care mânuia un cutter în Mannheim, în sud-vestul ţării, potrivit poliţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici