Microbuze şcolare electrice pentru transportul elevilor din Galaţi

La Galaţi vor fi achiziţionate microbuze şcolare electrice pentru transportul elevilor din mediul rural, printr-un proiect depus de Consiliul Judeţean din fondurile asigurate de Administraţia Fondului de Mediu.

416 afișări
Imaginea articolului Microbuze şcolare electrice pentru transportul elevilor din Galaţi

Consiliul Judeţean Galaţi anunţă că a depus un proiect pentru microbuze şcolare electrice destinate şcolilor din mediul rural.

Proiectul va fi depus spre finanţare în cadrul „Programului privind îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efecte de seră, utilizând autovehicule mai putin poluante în transportul elevilor – microbuze electrice, hibride şi GNC”, cu fonduri asigurate de Administraţia Fondului de Mediu.

Valoarea proiectului este de 50 de milioane de lei, cheltuielile neeligibile urmând să fie asigurate din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi.

„Este vorba despre achiziţionarea a 40 de microbuze şcolare electrice pentru şcolile din mediul rural, acolo unde peste 9000 de elevi au nevoie de transport. În condiţiile preţurilor mari la combustibili, transportul electric va aduce economii la bugetul primăriilor din judeţ, la care se adaugă şi costurile mai mici de întreţinere. Mai mult, un transport ecologic înseamnă şi un aer mai puţin poluat, precum şi un mediu mai curat. Vom aplica pentru valoarea maximă care este permisă în cadrul acestui program, iar pentru staţiile de încărcare vom face un alt proiect cu fonduri din bugetul propriu, ele nefiind prinse pe acest apel de finanţare”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Lista cu cele 40 de microbuze a fost realizată pe baza solicitărilor primite de la UAT-urile din judeţ, în limita bugetului prevăzut de acest program, tinând cont şi de repartizarea echilibrată a acestora.

În cadrul şedinţei Consiliului Judeţean de la sfârşitul acestei luni va fi supus aprobării acordul de participare la acest program, iar proiectul va fi depus imediat ce axele de finanţare vor fi deschise.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici