Mihai Leu (PC), propus de PSD pentru a candida la Senat în Hunedoara

Fostul campion mondial la box profesionist Mihai Leu, membru PC, a fost propus de PSD să candideze pentru Senat în colegiul Deva-Hunedoara-Călan-Haţeg, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD Hunedoara, Florin Cazacu.

48 afișări
Imaginea articolului Mihai Leu (PC), propus de PSD pentru a candida la Senat în Hunedoara

Mihai Leu (PC), propus de PSD pentru a candida la Senat în Hunedoara (Imagine: Mediafax Foto)

"Consiliul Judeţean al PSD a aprobat lista finală care conţine cele zece propuneri de candidaţi pentru alegerile parlamentare. Lista va fi înaintată Comitetului Executiv Naţional pentru confirmare. Probabil că cel mai târziu în 26 septembrie vom avea confirmarea", a declarat Florin Cazacu.

Potrivit acestuia, Mihai Leu, membru PC, va intra în cursa electorală pentru o funcţie de senator în colegiul Deva-Hunedoara-Călan-Haţeg.

În vârstă de 40 de ani, Mihai Leu a intrat în politică în urmă cu şase ani, fiind membru al Consiliului Naţional al Partidului Conservator şi s-a aflat pe listele acestei formaţiuni politice la alegerile europarlamentare de anul trecut. În prezent pilot de raliu, Mihai Leu a candidat, în iunie, pentru fotoliul de primar al Hunedoarei, însă nu a reuşit să treacă de primul tur de scrutin.

Leu a fost primul campion mondial din boxul profesionist românesc la categoria semimijlocie WBO - 1997. După ce a renunţat la pugilism, Mihai Leu a concurat în Campionatul României de Raliuri pentru piloţi, câştigând titlul de campion naţional în anul 2003.

Pe lista PSD Hunedoara pentru Senat se mai află senatorul Adrian Păunescu, care va candida în colegiul 2, Brad-Orăştie-Valea Mureşului, şi deputatul Cosmin Vasile Nicula, care va candida în colegiul 1, Valea Jiului.

Pentru Camera Deputaţilor, PSD Hunedoara are şapte propuneri. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara şi fost lider al organizaţiei PSD Hunedoara, în perioada 2000-2004, Nicolae Mihail Rudeanu, va candida în colegiul Haţeg-Călan-Ţinutul Pădurenilor, iar preşedintele PC Hunedoara, fost vicepreşedinte al CJ Hunedoara, Petre Mărginean, în colegiul Deva-Cârjiţi. Vicepreşedintele PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor, candidează în colegiul Brad Valea Mureşului, în colegiul Lupeni - Uricani - Vulcan - Cristian Cornel Resmeriţă, iar în colegiul Petrila Petroşani - Vulcan candidează Mihai Radu Sorin.

Pe lista PSD Hunedoara se află şi două femei, consilierul judeţean PSD Liliana Ţolaş, care va candida în colegiul Hunedoara şi Agripina Elena Cazan, care candidează în colegiul Geoagiu-Orăştie-Simeria.

Preşedintele PSD Hunedoara a spus că speră ca social-democraţii să obţină cel puţin două posturi de deputaţi şi unul de senator.

"Votul politic din vară pentru Consiliul Judeţean Hunedoara ne indică faptul că nu avem cum să obţinem mai puţin de două posturi de deputat şi unul de senator. Varianta optimistă este obţinerea a trei posturi de deputat şi două de senator", a declarat Florin Cazacu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici